Elektrický pick-up od Tesly bude, ovšem až po Modelu Y

Elektrický pick-up od Tesly bude, ovšem až po Modelu Y
  • Jak je dobrým zvykem, vše potvrdil Elon Musk na Twitteru
  • Elektrický pick-up má být velikostně podobný například Fordu F-150
  • Dorazit může kdykoli v rozmezí let 2018 až 2023

Tesla Model S, Tesla Model X, Tesla Model 3, která se už dostává k prvním zákazníkům – to je momentální repertoár všeho americké elektroautomobilky. V roce 2019 dorazí Tesla Semi, na kterou má Tesla už spoustu objednávek. O rok později pak má přijít papírově nejrychlejší auto světa, a to Tesla Roadster. A ani ta nemusí být v nejbližších pěti letech posledním modelem.

Už dříve si Elon Musk pohrával s myšlenkou, že by Tesla měla v repertoáru také elektrický pick-up. A zdá se, že tato myšlenka ho neupustila. Jak je jeho zvykem, vše potvrdil na Twitteru. Ovšem ještě před elektrickým pick-upem Tesla postaví Model Y. Otázka je, kdy to bude.

Moc dobře jistě víte, jak to Tesla s termíny má. Jednou se řekne, že Model 3 dorazí k zákazníkům tehdy a tehdy, ale nakonec se termín odloží minimálně o půl roku. Uvidíme, zda se Tesla v případě Semi či Roadsteru polepší. Pick-up má však dorazit kdykoli v rozmezí roků 2018 až 2023.

Elektrický pick-up s logem Tesly má být velikostně podobný konkurenci v podobě Fordu F-150. Půjde tedy o typický americký pick-up, tak jak ho dobře známe. Jen nepočítejte s žádným čtyřlitrovým osmiválcem, ale jen elektromotory.

Zdroj: twitter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze