Elektrický Peugeot Expert dorazí příští rok. K dispozici budou dvě baterie

Elektrický Peugeot Expert dorazí příští rok. K dispozici budou dvě baterie
Fotografie: peugeot.com
  • Vybrat si budete moci z baterie o kapacitě 50 a 75 kWh
  • Dojezd dle cyklu WLTP má být 200 a 300 kilometrů dle kapacity baterie

Peugeot se s vozem e-Expert posunuje dál v plnění svého závazku nabídnout v roce 2021 kompletní modelovou řadu elektrifikovaných užitkových vozů. V komplexní nabídce modelu e-Expert budou dvě úrovně dojezdu (200 km a 300 km WLTP). Klient si tak bude moci zvolit variantu, která mu bude více vyhovovat.

Vzhledem k tomu, že většina firemních klientů najezdí denně méně než 300 kilometrů, může být Peugeot Expert jasnou volbou. Dalším argumentem je stále omezenější možnost vjezdu do městských center, kdy v některých městech je povolen vjezd jen 100% elektrickým vozům. Peugeot Expert, který nedávno přešel na emisní normu Euro 6D a stále více se dokáže přizpůsobit velmi specifickým potřebám klientů, brzy přijde i v 100% elektrické verzi jako Peugeot e-Expert. Jak jsem psal výše, tak k dispozici budou dvě kapacity baterii: 50 a 75 kWh.

Nový Peugeot e-Expert se na evropský trh dostane ve druhé polovině roku 2020. Od roku 2016 se tohoto modelu prodalo více než 170 000 kusů. Posílí se také vedoucí postavení značky Peugeot na evropském trhu s užitkovými vozy a do modelové řady Peugeot doplní další elektromobil. Ten se tak zařadí vedle modelů Partner Electric, e-Boxer, e-208, e-2008, 3008 et 508 Hybrid a Hybrid4.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze