Elektrické Polo za půl milionu? Dříve jak v roce 2023 nedorazí

Elektrické Polo za půl milionu? Dříve jak v roce 2023 nedorazí
Fotografie: Patrik Svatoš, fDrive.cz
  • Elektromobil velikosti Volkswagenu Polo by se měl jmenovat ID.1
  • Cenovku by Volkswagen rád dostal pod 20 000 eur, což je 516 000 Kč
  • Na trhu se ukáže nejdříve v roce 2023

Volkswagen po oficiálním představením ID.3 bude i nadále pokračovat v modelové ofenzívě. Přijít mají modely jako ID Buzz či ID Crozz. Nejvíce diskutovaným tématem je cena elektromobilu. Odborníci tvrdí, že postupem času by cena měla klesat. Otázka je, na jaké metě se to může zastavit.

Pokud si dnes chcete koupit elektromobil: ať už jde o Hyundai Ioniq, Nissan Leaf nebo BMW i3s, tak v nejlepším případě se dostanete lehce pod jeden milion korun. Volkswagen by se s cenovkou za ID.3 rád vešel pod 800 tisíc korun. V budoucnu však dorazí i menší model, který bude velikostně podobný Polu. Ten podle všeho nedorazí dříve jak v roce 2023. Cenovka by se však mohla vejít pod 20 000 eur, tedy 516 tisíc korun, jak píše autocar.co.uk.

Elektromobil o velikosti Volkswagenu Polo se s největší pravděpodobností bude jmenovat ID.1. Existuje také spekulace, že Volkswagen ke svým elektrickým SUV bude přidávat písmeno X. Takový model by se pak mohl jmenovat například Volkswagen ID.1X. Snižovaní cen je přitom pro Volkswagen prioritou. Díky příznivější ceně se Volkswagen může přiblížit většímu počtu potenciálních zákazníků. Koncern Volkswagen by rád do roku 2025 měl napříč značkami 27 čistě elektrických modelů.

Na Volkswagen ID.3 jsme se podívali ještě před frankfurtským autosalonem

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze