Elektrická kombi se chystají do Česka a české ceny nových elektromobilů

fNews #200
Elektrická kombi se chystají do Česka a české ceny nových elektromobilů
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Na e-Salonu se ukázala elektrická kombi, sériové i studie
  • Sériové elektrické kombi je MG5, studie pak VW ID. Space Vizzion
  • Českou cenu dostaly vozy Citroen e-C4 X a Hyundai Ioniq 6

Vítejte u jubilejního 200. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na novinky z e-Salonu. Na český trh se totiž chystají elektrické kombíky a spousta dalších zajímavých elektromobilů.

fNews #200 – Elektrická kombi se chystají do Česka a české ceny nových elektromobilů

Podcast v audio formě

Začneme na stánku Volkswagenu, kde návštěvníci mohli poprvé v Česku vidět studii Volkswagen ID. Space Vizzion. Ta sice není žádnou novinkou, světu se představila před třemi lety, ale ukazuje na model, který je už za dveřmi. Volkswagen ID.7 se představí již brzy a na český trh dorazí v září příštího roku, tedy za necelý rok. Nejprve jako fastback, na který ukazuje studie ID. Aero, později i jako sportovně střižený manažerský kombík právě podle studie ID. Space Vizzion. Bude mít baterii o využitelné kapacitě až 82 kWh a dojezd okolo 700 kilometrů. Na stánku Volkswagenu byl také k vidění ID. Buzz, který už se ale v Česku ukázal na fóru elektromobility a my jsme s ním dokonce i jezdili.

Od manažerského elektrického kombíku se přesuneme k lidovějšímu, protože i tam se chystají zajímavé novinky. Jednou z nich je elektromobil nižší střední třídy MG5. Ten by na český trh měl dorazit na jaře příštího roku. Oficiální česká cena sice zveřejněná nebyla, ale měla by být podobná jako v ostatních evropských zemích. Německá cena je v přepočtu přibližně 863 tisíc korun. Co na to říkáte u elektrického kombíku velikosti Octavie?

Elektrických sedanů už sice na trhu máme několik, ale na e-Salonu se představil Citroen e-C4 X, který zaujme pozici nejlevnějšího. Česká cena totiž začíná 40 tisíc korun nad hranicí jednoho milionu. Nejde ovšem o čistokrevný sedan, protože karoserie typu sedan je na vyšším podvozku, takže jde spíše o unikátní crossover, konkrétně kříženec sedanu a SUV.

Když už jsme u elektrických sedanů, tak na e-Salonu byla zveřejněna cena i druhého nejlevnějšího, tím je Hyundai Ioniq 6, který se české veřejnosti představil již před několika týdny na designbloku. Je o třídu větší než předchozí model a jeho základní cena je o pouhých 120 tisíc korun vyšší. Vrchol nabídky s velkou baterií a pohonem všech kol si pak budete moci koupit za milion a 650 tisíc korun.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze