Elektrická kola se roztáčejí, Chevrolet ukázal elektrický Blazer

Elektrická kola se roztáčejí, Chevrolet ukázal elektrický Blazer
Fotografie: Chevrolet
  • General Motors je v časové tísni, proto volí netradiční marketing
  • Ukazuje své budoucí elektromobily dlouho před oficiálními premiérami
  • Právě nyní odhalil nový elektrický Blazer, který se začne vyrábět až napřesrok

Zatímco o elektrickém Chevroletu Equinox už víme nějakou dobu, a to včetně definitivní podoby, nyní se Chevrolet pochlubil dalším slibným modelem těsně před dokončením. I on vznikl na platformě Ultium a výrobce o něm mluví jako o „průlomu“. Čistě elektrický Chevrolet Blazer EV SS se dostane na trh dokonce ještě dříve než Equinox, konkrétně na jaře 2023, pochopitelně jako modelový rok 2024. Poprvé byl oficiálně oznámen v březnu (viz video), v dubnu proběhly médii špionážní fotografie zamaskovaných prototypů, o měsíc později pak neoficiální rendery z různých zdrojů a konečně teď učinila automobilka všem spekulacím přítrž. Zároveň oznámila datum oficiální premiéry – 18. července.

Model vyšší střední třídy bude pravděpodobně vyjíždět ze závodu Ramos Arizpe v Mexiku, kde se aktuálně vyrábí spalovací Blazer a míří do něj investice ve výši miliardy dolarů (23,7 miliardy korun) související s elektromobilní konverzí. Ve stejném místě navíc firmy LG a Magna začaly budovat továrnu na výrobu měničů, elektrických motorů a palubních nabíječek. Kromě jiných prvenství půjde o prvního zástupce výkonných typů SS mezi Chevrolety. Cena zatím stanovena nebyla, avšak logicky zamíří výš než u menšího Equinoxu. U něj výrobce slíbil startovní částku kolem 30 000 USD (711 tisíc korun).

Zajímavé je, že to není první elektrický Blazer, který vyjel z bran Chevroletu. Již v roce 2020 vznikl pro on-line veletrh SEMA360 v Las Vegas show car na základě Blazeru K5 z roku 1977, do něhož konstruktéři zastavěli kompletně elektrický pohon s elektromotorem o výkonu 200 koní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze