Elektrická Buggy od Volkswagenu bude. Ukáže se už v Ženevě

Elektrická Buggy od Volkswagenu bude. Ukáže se už v Ženevě
  • Volkswagen Buggy bude stát na modulární platformě MEB
  • VW ukazuje, že elektrický pohon nemusí nabízet pouze velkosériově vyráběné modely

Volkswagen znovu oživí legendu. Značka z Wolfsburgu představí na začátku března první zcela elektrickou verzi plážové buginy. Studie je postavena na základě modulární platformy pro elektromobily MEB a dokazuje, jak je nová platforma mnohostranná.

Zcela elektrická bugina je inspirována historickými vzory z Kalifornie. Tehdy byl základem podvozek Brouka, dnes nabízí podobnou flexibilitu platforma MEB. Nová interpretace Buggy se stylově vzdává pevné střechy a konvenčních dveří a dokazuje, že zcela elektrická platforma nemusí být používána výhradně jen pro velkosériově vyráběné modely. Stejně jako kdysi platforma Brouka má modulární platforma pro elektricky poháněné modely potenciál pro realizaci individuálních automobilů, vyráběných v malých sériích.

Volkswagen Buggy

Automobily pro zábavu, s technikou Volkswagen, mají dlouhou historii. Na základě Brouka vznikala po desetiletí kreativní a speciální řešení, od kabrioletů Brouk přes speciální karoserie firem, jakými byly Hebmüller či Rometsch, až po kompletně otevřené varianty, například Meyers-Manx Buggy. Do 80. let vzniklo na celém světě 250 tisíc individuálních vozidel v malých sériích i jako unikáty. Premiéry se dočkáme už na letošním ženevském autosalonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze