Dvě nové prodejny Kaufland mají nabíjecí stanici od ČEZu. Kde je najdete?

Dvě nové prodejny Kaufland mají nabíjecí stanici od ČEZu. Kde je najdete?
Fotografie: elektromobilita.cz
  • Jedná se o Kaufland v Rakovníku u Prahy a v Praze v Hornoměcholupské ulici
  • Nabíjecí stanice společnosti ČEZ nabízí standard CCS Combo, CHAdeMO a Mennekes
  • Maximální nabíjecí výkon je 50 kW, nabíjení přes standard Mennekes Kaufland nabízí zákazníkům zdarma

Společnost Kaufland ve spolupráci s Elektromobilitou Skupiny ČEZ postupně vybavuje parkoviště svých prodejen rychlodobíjecími stojany. V první vlně vzniká u nových a zmodernizovaných prodejen vždy minimálně jedna stanice. Aktuálně byla zprovozněna rychlodobíjecí stanice u nově otevřené prodejny v Rakovníku v Luženské ulici a v Praze v Hornoměcholupské ulici. Stojan ABB je standardně vybaven DC konektory s nabíjecími standardy CHAdeMO a CCS disponujícími výkonem až 50 kW. Stanici najdete v naší mapě nabíjecích stanic.

Stanice tohoto typu fungují i v režimu normálního AC dobíjení , který Kaufland nabízí svým zákazníkům bezplatně. Celkem je momentálně u 21 prodejen Kaufland v ČR řidičům elektromobilů k dispozici 25 veřejných dobíjecích stanic, z toho 24 rychlodobíjecích.

Elektromobily se stávají velice oblíbenou alternativou vůči klasickým autům, ve městech jde v poslední době dokonce o jeden z trendů. Kaufland na tento trend reaguje instalací dobíjecích stanic na parkovištích našich prodejen, abychom zákazníkům umožnili pohodlnější cestování. Stojany rychlého dobíjení nabízíme už v devíti krajích České republiky. Rádi bychom letos pokračovali instalacemi v dalších lokalitách napříč celou Českou republikou,“ uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Pro rozvoj elektromobility v České republice je důležitou podporou úsilí Kauflandu plánovitě instalovat na svá parkoviště dobíjecí infrastrukturu. Nákupní řetězce jsou místy, kde lidé tráví desítky minut a současně tu existuje i přirozené zázemí pro řidiče,“ uvedl Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

V České republice je aktuálně registrováno více než 3500 elektromobilů. V roce 2017 přibylo 400 vozů na elektrický pohon, o rok později 725 elektromobilů. Odhady dalšího vývoje hovoří počínaje příštím rokem o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu. Vyšší dojezd nových typů elektrických vozů v kombinaci s hustší sítí veřejných dobíjecích stanic také definitivně otevírají pro elektromobilitu cestování mezi městy.

Nabíjíme elektromobil: rychlonabíjecí stanice ČEZ

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze