Další sraz elektromobilů na Valašsku se uskuteční 24. srpna

Další sraz elektromobilů na Valašsku se uskuteční 24. srpna
  • Sraz ve Valašském Meziříčí organizuje Asociace elektromobilového průmyslu
  • Registrovat se můžete prostřednictvím člena Výboru ASEP Milana Rajchla

Loňský první ročník elektromobilního srazu se setkal s pozitivním přijetím veřejnosti a akci pochvalně hodnotili i sami elektromobilisté. I proto vás redakce fDrive.cz chce na tuto událost pozvat, ačkoli autorem této pozvánky je Asociace elektromobilového průmyslu, která za tímto srazem stojí. Potkat se můžete s majiteli elektrických kol přes motorkáře až po majitele osobních elektromobilů, dodávek či malých náklaďáků. Elektromobily a vše, co s nimi souvisí, zkušenosti s nimi v praktickém provozu, co říkají jejich majitelé, kde a jak nabíjet ve Valašské Meziříčí a dalších městech – to vše se dozvíte a na vlastní oči i uši poznáte v sobotu 24. srpna od 10 do 15 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí. Bude se tam konat 2. sraz elektromobilů na Valašsku. Můžete pohovořit s majiteli vozů a dalšími experty na elektromobilitu o vozidlech, která představují budoucnost dopravy šetrné k životnímu prostředí. Po celou dobu konání akce budou probíhat také zkušební jízdy. Letos bude k dispozici i atrakce pro děti, elektrokáry a hoverboardy. Akci pořádá město Valašské Meziříčí pod záštitou starosty města Roberta Stržínka ve spolupráci s Asociací elektromobilového průmyslu.

Nissan Leaf e+

Návštěva je vhodná pro celé rodiny s dětmi. Kromě zmíněných atrakcí lze na výjezdu na Vsetín navštívit třeba minizoo s muzeem dopravních prostředků místního nadšence pana Bystroně, a to včetně elektrické tramvaje.

Ve Valašském Meziříčí je minimálně 5 nabíjecích míst. Jednak jde o pomalé nabíjení 2× Mennekes ČEZ, placené, přístupový čip nebo aplikace Polyfazer, u průchodu na Náměstí na parkovišti městského úřadu, 2 vyhrazená stání, ulice Soudní 1221. K dispozici je i rychlonabíječka Inchanet: CHAdeMO 44kW a CCS 44kW, placená přes evmapa.cz, Palackého 456/26 před firmou ROBE lighting. Lze využít i rychlonabíječek ČEZ: 2 stojany, zdarma, CHAdeMO, CSS, Mennekes Typ 2, v ulici Masarykova 791, okraj sídliště. Nově jsou 2 stojany zdarma, spouštěné přiložením jakékoli obyčejné platební karty, u nákupního centra naproti Kauflandu 2× Mennekes 22 kW a 2× Schuco obyčejná zásuvka 3,6 kW.

Nejbližší rychlonabíjecí místa jsou v lokacích Ostrava, Frýdek-Místek, Zlín a Olomouc, na Slovensku hned za hranicemi Mestečko u Púchova. Pomalé nabíjení je pak skoro ve všech městech a obcích v okolí Valašského Meziříčí, pozadu nezůstávají ani hotely a rekreační chaty. Po předchozí domluvě nebo na požádání lze nabíjet prakticky u každé restaurace. Region, který dnes brázdí nejen cyklisté na elektrokolech, má k elektromobilitě dobře našlápnuto.

Registrovaní účastníci, kteří se na akci budou aktivně podílet prezentací či vožením veřejnosti svými elektrovozidly, mají zajištěno stání na hlavním náměstí uprostřed, obědy, vstupy do muzea, zámku a na koupaliště zdarma. Pomalé nabíjení na místě. Nájezd vozidel mezi 9. a 10. hodinou, odjezd mezi 15. a 16. hodinou.

Ostatní elektromobilisté mají zajištěna stání po obvodu náměstí. Respektujte prosím pokyny městské policie, po 12. hodině (zavření obchodů) bude na náměstí zakázán vjezd spalovacím vozidlům. Zájemci o účast z řad elektromobilistů nechť se prosím informují na emailu Milana Rajchla, člena Výboru ASEP, tel. 722 931 372.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze