Další rekordní rok Tesly, studie Audi Activesphere a 500. stanice PRE

fNews #210
Další rekordní rok Tesly, studie Audi Activesphere a 500. stanice PRE
Fotografie: Audi
  • Tesla ohlásila obchodní výsledky za loňský rok, padl další rekord
  • Představila se studie elektromobilu Audi Activesphere
  • Síť nabíjecích stanic v Česku hlásí nárůsty po všech stránkách

Vítejte u 210. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém opět shrneme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na výsledky Tesly, novou studii Audi a novinky v síti nabíjecích stanic.

fNews #210 – Další rekordní rok Tesly, studie Audi Activesphere a 500. stanice PRE

Podcast v audio formě

V minulém díle jsme začínali velkými slevami Tesly a zveřejněním výsledků za poslední kvartál, tedy i minulý rok, se trochu odhalily důvody. Tesla zakončila rok s rekordním ziskem 12 miliard dolarů, což je přes 260 miliard korun. Prodala rekordních 1,31 milionů aut, ale vyrobila jich téměř o 100 tisíc více. Z tohoto pohledu je tedy snížení marže logickým krokem k tomu, jak prodávat více aut a ještě navýšit výrobu, protože výrobní kapacity má Tesla vyšší.

Jistě není náhoda, že právě značka se čtyřmi kruhy ve znaku uvedla čtyři koncepty, jejichž pojmenování obsahuje slovo Sphere, tedy koule. S prvními třemi jsme vás již seznámili. Nyní automobilka odhalila čtvrtý koncept Audi Activesphere, který se vydal tam, kde předchůdci ještě nebyli, totiž do terénu. Jde o crossover, přičemž dodává tomuto pojmu nové významy. Kříží totiž nejen řádně obrněný terénní podvozek s proudnicovou kupé-karoserií, ale dokáže se proměnit i v pick-up.

Zakončíme u novinek v síti nabíjecích stanic u nás. Pozici největší sítě nabíjecích stanic v Česku zaujala Pražská energetika, která v pražské Chuchli otevřela pětistou nabíjecí stanici, překonala tak jako první tuto hranici. Blíží se k ní ale i ČEZ, který také hlásí nárůst stanic i nabíjení na nich. Rozšíření sítě stanic a navýšení odebrané energie v ní hlásí i E.ON, tedy třetí největší síť nabíjecích stanic v Česku. Uplynulý rok byl tedy v tomto směru úspěšný a na další rozšiřování nabíjecí infrastruktury se můžeme těšit i letos.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze