Dárek pro evropské Tesly. Navigace je nyní dovede k více nabíječkám

Dárek pro evropské Tesly. Navigace je nyní dovede k více nabíječkám
Fotografie: Fastned
  • Vestavěná navigace Tesla začne zohledňovat i nabíječky Fastned
  • Dálkově ukáže i nabíjecí výkon, který je k dispozici

Majitelé všech vozů Tesla mohou nově využívat i přístup k nabíječkám sítě Fastned s téměř plným komfortem, na jaký jsou zvyklí ze Superchargerů. Nabídnou je vestavěné navigace spolu se Superchargery i zobrazí dostupný nabíjecí výkon. Pak je automaticky zavedou na místo a vůz zároveň s předstihem automaticky upraví teplotu baterie pro maximální nabíjecí výkon. Jediným ústupkem zůstává, že k využívání nabíječek je třeba uživatelský účet u Fastnedu.

Krok to bude oboustranně přínosný, protože síť Fastned bývá podle insideevs.com hodnocena jako jedna z nejlepších. Kromě designových lokalit typu drive-thru se solární stříškou nabízejí u vybraných stanic až 300kW nabíjení. Rovněž uváděná míra spolehlivosti je velice vysoká a stanice bývají umístěny u dálnic a na jiných, dobře dostupných místech. Lze na nich nabíjet jakoukoliv Teslu, byť Modely S a X pouze s adaptérem CCS. Pro Fastned to zase bude znamenat příliv nových klientů, navíc zpravidla s vozy, schopnými velmi rychlého nabíjení.

Síť Fastned má v tuto chvíli více než 160 stanic v západní Evropě. Primárně samozřejmě v Beneluxu, protože jde o nizozemskou společnost a vysoká tamější obliba elektromobility jí zajišťuje slušné tržby, avšak solidní pokrytí v tuto chvíli vykazuje i Německo. Tam se s nimi může snadno setkat i český elektromobilista, protože jedna z nich, s výkonem 175 kW, stojí ve Schmidgadenu poblíž obousměrného dálničního sjezdu z A6 na půlce cesty mezi českými hranicemi a Norimberkem. Další, tentokrát s výkonem 2× 300 kW, stojí ve Freiwalde, rovněž u obousměrného sjezdu z A13 mezi Drážďany a Berlínem. Uspějete i cestou do Mnichova v Echingu poblíž křižovatky A9 s A92, rovněž poblíž exitu z A9 a tentokrát rovnou 4× 300 kW. Síť se rozrůstá rovněž do Švýcarska a Velké Británie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze