Daimler v Kalifornii bude testovat hned několik kusů autonomní třídy S

  Daimler v Kalifornii bude testovat hned několik kusů autonomní třídy S
  • Německá automobilka má ambice nasazovat autonomní řízení také do nákladní dopravy
  • V Kalifornii bude jezdit až 30 kusů Mercedesu třídy S
  • Z bezpečnostních důvodů bude ve voze řidič

O autonomním řízení se převážně mluví ve spojení s osobními auty. Avšak nákladní doprava je možná lépe připravená a především více čitelná. Však takový kamion velkou část svých cest tráví někde na dálnici či na rychlostních komunikacích, které jsou předvídatelné a lépe čitelné. Možná i to je důvod, proč některé automobilky chtějí pracovat na autonomním řízení u svých nákladních vozů.

Autonomní Mercedes třídy S

Takovou automobilkou je i Mercedes. Samotný CEO, Ola Kallenius, řekl, že Daimler chce pracovat na autonomních technologiích a implementovat je do nákladních modelů. Ne však jen do nákladních. Na řadu přijdou i osobní modely jako například Mercedes třídy S. Však ve spolupráci s Boschem Daimler vytvořil flotilu 30 autonomních Mercedesů třídy S, které bude testovat v USA, jak píše carscoops.com.

Ačkoli autonomní Mercedesy třídy S umějí jezdit samostatně, tak je ve voze z bezpečnostních důvodů řidič. Německá automobilka už v minulosti testovala autonomní vozy ve Stuttgartu. Ať už vezmeme třídu S nebo například model CLS, tak oba patří k tomu nejlepšímu na momentálním trhu. Co vše umějí si můžete podrobně přečíst v našem testu Mercedesu CLS.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze