Dacia nejspíše chystá nejdostupnější elektrické auto v Evropě

Dacia nejspíše chystá nejdostupnější elektrické auto v Evropě
Fotografie: Autoweek.nl
  • Jedná se o nový model Spring
  • Koncernovým dvojčetem je Renault City K-ZE
  • Cena vozu by neměla přesáhnout 10 tisíc eur

Na evropské trhy se pomalu ale jistě chystá nejlevnější elektromobil vůbec, jak informuje autoweek.nl. Má jím být nová Dacia Spring a prakticky se jedná o dvojče Renaultu City K-ZE. Vše prozrazují uniklé patentové snímky vozu, jenž ukazují i jeho možnou podobu. Dacia Spring přinese poměrně laciný vzhled, který se projevuje i na specifické přední masce. Tu doplní hlavní světlomety, a to právě z modelu City K-ZE. Drobné změny se pak odehrály také vzadu, kde je k vidění kupříkladu jiná grafika světlometů.

Nejlevnější evropský elektromobil z dílny Dacie by měl být odhalen ještě letos. Jeho prodeje se pak spustí na jaře příštího roku. Na délku máme čekat 3,75 metru dlouhý kompaktní crossover, který v základní verzi nabídne dojezd 200 km při plném nabití baterií o kapacitě 26,8 kWh. Pomáhat by měl taktéž elektromotor o výkonu 44 koní a točivém momentu 125 Nm.

Model Spring bude podle některých spekulací k dostání také v dalších verzích. Pokud se pak budeme řídit podle Renaultu City K-ZE, který se prodává výhradně na čínském trhu, dá se očekávat, že baterie s větší kapacitou půjdou nabít skrze rychlonabíječku z 0 na 80 procent za 50 minut. A jak je to vlastně s cenou? Novinka by se měla prodávat za částku okolo 10 tisíc eur, což je v přepočtu 265 tisíc Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze