Cybertruck se blíží, BMW i7 a Subaru Solterra dostaly české ceny a další novinky

fNews #199
Cybertruck se blíží, BMW i7 a Subaru Solterra dostaly české ceny a další novinky
Fotografie: Tesla
  • Podle Muska se Tesla Cybertruck konečně začne vyrábět napřesrok
  • Elektromobily BMW i7 a Subaru Solterra dostaly českou cenu
  • Nabíjení u supermarketů Kaufland už není zdarma

Vítejte u 199. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém jako každý týden shrneme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na Teslu Cybertruck, české ceny BMW i7 a Subaru Solterra nebo konec nabíjení elektromobilů zdarma.

fNews #199 – Cybertruck se blíží, BMW i7 a Subaru Solterra dostaly české ceny a další novinky

Podcast v audio formě

Skoro se stává tradicí, že začínáme u elektrického pick-upu v Americe. Tentokrát je to ale Tesla Cybertruck, a to po dlouhé době, protože v posledních dílech jsme často řešili vozy, které jej předběhly. Elon Musk ale prohlásil, že výrobní linka na Cybertruck se v Texasu už dokončuje, předprodukční vozy jsou těsně před dokončením a sériová výroba bude spuštěna v polovině příštího roku. Tak uvidíme, zda se konečně podaří dodržet alespoň posunutý plán.

Z Ameriky se přesuneme rovnou na český trh. Cenu v korunách totiž dostalo BMW i7. Tento luxusní elektrický sedan začíná na ceně mírně nad hranicí 3,5 milionu korun a nabídne dojezd až 600 kilometrů dle WLTP.

Českou cenu dostal i elektrický crossover Subaru Solterra, tedy první elektromobil značky Subaru. Jak je u Subaru zvykem, bude mít standardně pohon všech kol a cena začíná mírně pod hranicí 1,6 milionu korun.

Zakončíme u novinky v síti nabíjecích stanic, ovšem takové, která většinu elektromobilistů nepotěší. Síť supermarketů Kaufland totiž ruší nabíjení zdarma u svých prodejen. Vzhledem k rostoucí ceně energií a tomu, že mnozí si z nabíjecích stanic před Kauflandem udělali parkoviště a nechávali tam své auto nabíjet několik hodin, aniž by nakupovali, to je ale pochopitelné. Po Lidlu se tedy nejspíše z podobných důvodů přidal Kaufland a nabíjení zdarma je konec.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze