Čtvrt míle v Tesle pod 11 sekund!

  • Luxusní sedan zajel čtvrt míle za 10,8 vteřiny
  • Zařadil se tak mezi vozy typu Ferrari 458 Speciale

O Tesle a Modelu S už byly napsány stohy článků a může za to nevšední kombinace ekologického auta bez lokálních emisí a luxusního sedanu, který „napráská“ i supersportům s mnohem větší cenovkou. Model P90D s Ludicrous módem a výkonem 540 koní umí na závodech na čtvrt míle udělat pěknou paseku. Přestože Tesla neoznámila žádné změny v síle Modelu S, majitelé začali mít podezření, že vůz je silnější. Jsou známy i případy, kdy majitel na brzdě naměřil přes 670 koní.

Tesla se sice ke změnám výkonu nevyjádřila, to ale nebránilo nadšencům znova vtrhnout na závodní dráhy a vyzkoušet, jestli se změna neprojeví i na uzavřené komunikaci.

Majitel Tesly Model S P90D s Ludicrous modem vzal svoji chloubu do Rockinghamu v Severní Karolíně. V závodu na čtvrt míle překonal čas 11 vteřin, konkrétně 10,8 vteřiny. U nás se takové závody tolik nejezdí, pro srovnání se ale Tesla řadí do stejné kategorie jako Ferrari 458 Speciale nebo Lamborghini Reventon Roadster. Porazí pak Ferrari FF 6.3 V12 (11,16 vteřiny), Audi R8 Spyder 5,2l V10 (11,37 vteřiny) nebo i Nissan GTR (11,72 vteřiny).

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze