Co říkali návštěvníci mobileDrinků na testovací jízdy?

Co říkali návštěvníci mobileDrinků na testovací jízdy?
Fotografie: Petr Vojtěch, fDrive.cz
  • Na akcích mobileDrink je většinou redakce fDrive.cz zastoupena několika elektromobily
  • Podívejme se na poslední dva mobileDrinky, tedy mobileDrink 16 v Plzni a mobileDrink 17 v Praze
  • Tam jsme vozili účastníky spoustou zajímavých aut, tady jsou jejich reakce

Akce s názvem mobileDrink tradičně pořádají kolegové z mobilenet.cz a my za fDrive.cz se staráme o ukázku elektromobility. Zpravidla přivezeme několik elektromobilů a vozíme účastníky, aby si vyzkoušeli jízdu elektromobilem. Pojďme se ohlédnout za posledními dvěma mobileDrinky, kde jsme měli opravdu zajímavé kousky. Co na ně říkali účastníci? Podívejme se na mobileDrink 16 do Plzně a mobileDrink 17 do Prahy.

Ford Mustang Mach-E, Petr Vomáčka (Plzeň)

Na mobileDrinku jsem vozil zájemce v elektromobilu Ford Mustang Mach-E AWD a velmi toto auto zaujalo. To víte, Mustang, ale trochu nám do něj bodl sršeň, tak vypadá jako SUV, což byla jedna z hlavních připomínek spolujezdců. Největší legrací bylo otevírání dveří, které je u tohoto auta řešeno tlačítky místo standardních klik, a kufr v místě, kde mají všichni zažitý motor, tedy vpředu. Další otázky mířily na technické vybavení od dotykového displeje ve středu palubní desky přes kapacitu baterií, výkon motoru, zrychlení až po syntetický zvuk motoru nebo ticho v kabině po jeho vypnutí.

BMW iX xDrive40, Marek Tomíšek (Plzeň)

V rámci mobileDrinku jsem zájemce o vyzkoušení elektromobilu vozil ve voze BMW iX xDrive40, což je technologická vlajková loď značky BMW. Jde o nejslabší verzi tohoto modelu, protože další dvě (xDrive50 a M60) mají o poznání vyšší výkon. Stejně mi ale při ukázce zrychlení účastníci zkušební jízdy moc nechtěli věřit, že jde o nejslabší verzi a většinou se shodovali na tom, že si nedokáží představit silnější a rychlejší varianty. Byli také příjemně překvapeni z prostornosti auta, včetně těch, kteří již měli za sebou svezení v Tesle Model X. Ta je sice o něco větší, ale jelikož šlo o provedení se třemi řadami sedadel, tak pro pět cestujících nabídlo více prostoru právě BMW iX. Pokud jde o design, většina kladně hodnotila luxusně pojatý interiér vozu s křišťálovými prvky. Na vnějším designu již taková shoda nepanovala. Velké přední „ledvinky“, které jsou u nových vozů BMW často kritizované, se většině lidí líbily, ale někteří je kritizovali. Asi nejméně chvály zaznívalo na design zádi. Design je ale individuální záležitost a známkou odvážně pojatého vzhledu je právě to, že ne každému se líbí.

BMW iX a Audi e-tron na mobileDrinku 16 v Plzni

Tesla Model X Performance, Ondřej Hunčovský (Plzeň)

Na Tesle Model X Performance z flotily Teslička.cz účastníci nejvíce obdivovali Falcony (křídlové zadní dveře). Dále pak „nekonečné“ čelní sklo a obří displej s pěknou, intuitivní a rychlou grafikou. Po rozjetí pak výkon auta v kombinaci s pohodlným a zároveň sportovním podvozkem, který se i přes vyšší koncepci nenaklání při změně směru jízdy. A velkou atrakcí byly i „autopilotí“ vizualizace, které na displeji ukazují například semafory, vodorovné značení, stopky, popelnice a podobně.

Audi e-tron 55 Quattro, Martin Pultzner (Plzeň, Praha)

V Audi e-tron účastníci ocenili, že i když jde o nejstarší auto ze všech, kterými se na mobileDrinku vozili, stále vypadá moderně. Mnohým se líbilo také to, že vypadá jako normální auto, tedy že zvenku i uvnitř má designový styl, na který jsou zákazníci Audi zvyklí. Příjemně překvapeni byli z toho, jakou akceleraci toto velké SUV umí a mnohé potěšil velký přední kufr.

Auta na mobileDrinku 17 v Praze

Kia EV6 Earth, Ladislav Čermák (Praha)

Návštěvníci mobileDrinku byli z Kie EV6 prakticky bez výjimky uneseni, aspoň tedy ti, kteří projevili aktivní zájem o svezení. A těch nebylo vůbec málo; z přítomných aut jezdila Kia možná nejvíce. Ačkoliv šlo o základní specifikaci Earth, tedy s pohonem jediné nápravy, přesto, nebo možná právě proto, se jízda všem velice líbila. Nejspíš díky menším standardním kolům 19", která citelně zlepšují jízdní komfort. Ticho a právě plavné překonávání kočičích hlav byly dvě nejčastěji chválené věci, obdiv sklízela i základní výbava, ač šlo právě o levnější provedení. Otázky nejčastěji mířily k rychlosti nabíjení a dojezdu, přičemž je jasné, že na obě tato témata má právě EV6 velmi uspokojivé odpovědi, zejména když šlo o verzi s větší baterií a silnějším motorem. Nejeden zájemce ocenil i překvapivý vnitřní prostor, protože Kia EV6 zvenčí vypadá mnohem menší, než skutečně je.

Volkswagen ID.4 GTX, Jiří Paroubek (Praha)

Na mobileDrinku jsme naším čtenářům přichystali také možnost projet se ve Volkswagenu ID.4 GTX, který vzhledem v kombinaci s 21" koly přilákal mnoho pozornosti. Návštěvníci pochvalovali vzhled interiéru decentně zalitý ambientním osvětlením a povedené sedačky s masážní funkcí. Při jízdě je oslovila především dynamika a chytře řešený způsob zapojování druhého elektromotoru.

BMW iX, Petr Vomáčka (Praha)

Na mobileDrinku v Praze by zajem o design BMW iX, hlavně z pohledu dámského osazenstva. To tento model hodnotilo velice kladně, a to jak z pohledu designu, tak z pohledu užitých vlastnosti. Prý nad autem snad přemýšlela nějaká žena. Vše je totiž tam, kde má podle nich být. Ovšem zarazila je pořizovací cena. Panské publikum zase nemile neslo fakt, že auto nemá otevírací kapotu a chybí mu „frunk“.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze