Citroën slaví 100 let. Nadělil si velmi futuristický elektrický koncept

Citroën slaví 100 let. Nadělil si velmi futuristický elektrický koncept
  • 19_19 Concept navazuje na městský koncept elektromobilu Ami One
  • Nabídne dojezd až 800 kilometrů a velmi vysokou úroveň komfortu

V únoru představila automobilka Citroën vůz Ami One Concept jako symbol městské elektromobility. Nyní přichází s novým konceptem 19_19, vlastní vizí dokonalého komfortu a mimoměstské mobility určené pro úniky z měst. 19_19 Concept je skutečným manifestem značky, nekonvenčním vyjádřením bořícím ustálené principy automobilu. Je to technologický aerodynamický objekt mimořádných proporcí, jehož pozoruhodný vzhled ve tvaru průhledné kapsle se inspiroval světem letectví.

Jde o nejnovější vizi komfortu ve prospěch budoucí mobility. Kabina je koncipovaná jako obývací pokoj, v němž se každý pohodlně usadí do zvoleného jedinečného sedadla a užívá si dokonalý komfort. 100% elektrický vůz disponuje dojezdem až 800 km a nabízí mimo jiné odpružení kabiny s tlumiči s progresivními hydraulickými dorazy spojenými s inteligentním aktivním řízením. Nechybí technologie autonomního řízení s proaktivním osobním asistentem, který spontánně komunikuje s posádkou.

19_19 Concept čerpá svou inspiraci z velké části z letectví. V této oblasti má zásadní význam aerodynamika a pozornost k detailům. Vůz 19_19 Concept se na první pohled vyznačuje zcela novou, velmi výraznou a přitažlivou siluetou, kterou lze vnímat na několika úrovních. Nabízí nesmírně expresivní nový tvar, který boří tradiční principy autonomních elektromobilů. Vnější vzhled vozu 19_19 Concept lze rozložit do několika vrstev: plně prosklená odpružená kabina, předimenzovaná kola nebo technický podvozek, který přiznává způsob elektrického pohonu a zavěšení.

Citroën v roce svého stého výročí deklaruje, že i v budoucnu bude klást důraz na dva ze svých základních principů, které vytrvale stojí za úspěchem celé jeho modelové řady. Odvážný styl a komfort na úrovni 21. století – Advanced Comfort, které ztělesňují především 4 místa, z nichž každé má svou vlastní atmosféru, 100% elektromotor, Osobní asistent a technologie autonomního řízení“, říká Xavier Peugeot, produktový ředitel Citroën.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze