Čínská policie začne používat elektrické motocykly od firmy CF Moto

Čínská policie začne používat elektrické motocykly od firmy CF Moto
Fotografie: CFMoto
  • Maximální rychlost stroje činí 120 km/h
  • Své využití najde hlavně v ulicích čínských měst

Elektrické motocykly pro policejní použití nejsou žádnou novinkou a často jsou vhodným řešením oproti spalovacím motocyklům, které si mnohdy žádají vysoké provozní náklady. Nyní se podle electrek.co rozhodla pro nákup elektrických motocyklů typu CFMoto 300 GT-E policie v Číně. Svým výkonem spadá tento model do kategorie spalovacích motocyklů s objemem 300 až 400 ccm a policistům má umožnit rychlou a spolehlivou elektrickou jízdu pro hlídkování ve městech. Vedení firmy CFMoto uvedlo, že motocykl byl „účelově“ vyroben tak, aby splňoval požadavky policejních oddělení napříč čínskými velkoměsty.

CFMoto 300 GT-E

Určitě tak s ním nepůjde stíhat piráty silnic, jelikož maximální nejvyšší rychlost dosahuje 120 km/h. Motocykl je vybaven elektromotorem o výkonu 16,8 kW (22 koní). Řidič může těžit z vyššího točivého momentu, který umožňuje bleskurychlý odpich z místa. V malých uličkách čínských měst se tak stroj bude cítit jako doma. CFMoto 300 GT-E nabídne i poměrně dlouhý dojezd 150 km. Hmotnost stroje činí 224 kg a ve výbavě nechybí například 7" TFT displej, protiblokovací systém ABS od firmy Bosch nebo bezklíčové startování.

Pokud se policejní verze motocyklu setká s úspěchem, časem by prý podle CFMoto mohlo dojít taktéž na verzi pro běžnou veřejnost. S dojezdem okolo 150 km by se jednalo o dostupný elektrický motocykl pro začínající řidiče, kteří nepožadují extrémní porci dynamiky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze