Chystaný Mercedes-Benz EQS nabídne dojezd přes 700 km

Chystaný Mercedes-Benz EQS nabídne dojezd přes 700 km
Fotografie: Patrik Svatoš, fDrive.cz
  • Svou zásluhu na tom bude mít nová generace baterií
  • Celkový dojezd je počítán dle metodiky EPA
  • U základní verze čekejme kombinovaný výkon přes 400 koní

Možná jste zaznamenali, že krom jiného pracuje Mercedes-Benz také na novém modelu EQS. Ten se má stát pomyslnou vlajkovou lodí a nově o něm vyplula na povrch dost zásadní informace, se kterou přišel insideevs.com. Ta se týká dojezdu na nabití, který by měl činit za ideálních podmínek 700 km. To je obdivuhodná porce, které se nemůžou rovnat ani některé klasické vozy se spalovacím motorem.

Uvedená porce 700 km má být naměřena podle zkušebního cyklu EPA. Naopak v Evropě se měří dle metodiky WLTP, takže je dost pravděpodobné, že u „nás“ bude hodnota mírně nižší. Model EQS pak bude prvním vozem, který by měl svým dojezdem překonat premianta této kategorie, Teslu Model S Long Range Plus.

U ní je totiž naměřen dojezd (dle metodiky EPA) také slušných 647 km. Svůj podíl na velkém dojezdu budou mít také nové baterie, které si Mercedes bude vyrábět sám v továrně ve Stuttgartu. A jaký výkon máme očekávat? Zatím není nic potvrzené, ale dvojice elektromotorů by měla v základní verzi disponovat kombinovaným výkonem přes 400 koní.

Mercedes Vision EQS (autosalon Frankfurt 2019)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze