Chcete do své Tesly systém Autopilot? Od letoška si výrazně připlatíte

4
Chcete do své Tesly systém Autopilot? Od letoška si výrazně připlatíte
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Zdražení se týká amerického trhu
  • Brzy by měl dorazit systém FSD Beta ve verzi 11

Pro letošní rok si Tesla připravila pro své klienty jednu dost nepopulární změnu. Týká se systému Autopilot, jehož cena nově vzrostla na částku 12 tisíc dolarů (257 tisíc Kč bez DPH). Píše o tom electrek.co a zvýšení ceny potvrdil i sám Elon Musk na Twitteru. Současně má přijít aktualizovaná verze systému s označením 10.9. Mnoho důležitých vylepšení Autopilota tak alespoň z části obhajuje nárůst ceny.


Již v únoru by pak měl dorazit Autopilot ve verzi 11. Zdražení se prozatím týká amerického trhu, což je jediné místo na světě, kde mohou řidiči Tesly využívat systém FSD Beta v případě, že mají bezpečnostní skóre vyšší než 97. Tento systém umožňuje vozidlu jet autonomně do cíle zadaného v navigačním systému automobilu, ale řidič musí být stále ostražitý a připravený převzít kontrolu. S novými vylepšeními by ale do budoucna mohl být systém zase o něco přesnější a nemusel by dělat tolik chyb.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Stejně není za co připlácet. Stačí, jak se chová základní tempomat v Tesle, natož za to dát ještě další prachy. Testoval jsem FSD v Berlíně a katastrofa...stál jsem na zelenou na křižovatce..
Alex Ander
Alex Ander
Ten bazmek ani zadax.
Tomáš Čermák
Tomáš Čermák
Sileny. A ted zase zdrazujou!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze