ChargeUp dodá nabíjecí infrastrukturu elektromobilů Komerční bance

ChargeUp dodá nabíjecí infrastrukturu elektromobilů Komerční bance
Fotografie: ChargeUp
  • Společnost ChargeUp dodává komplexní řešení pro dobíjení elektromobilů
  • Mezi její zákazníky patří i Škoda Auto a město Göteborg
  • Nyní vyhrála tendr pro dodávku Komerční bance

Společnost ChargeUp, patřící do softwarové společnosti Unicorn, nedostatkem ambicí rozhodně netrpí. Své proprietární řešení řízení nabíjecích stanic a jejich zázemí už dodala velkým korporátním klientům a prorazila i v zahraničí. Tyto reference, spolu s výhodou nabízení vlastních produktů (společnost se nově stala i distributorem nabíjecího hardwaru), logicky pomáhají ve výběrových řízeních u dalších zákazníků.

Aktuálně se mezi ně zařadila Komerční banka, která si firmu ChargeUp vybrala jako dodavatele komplexního řešení nabíjení elektromobilů. Přední český finanční ústav se totiž mezi prvními rozhodl k rychlé elektrifikaci svého vozového parku a zakoupil celkem 131 elektromobilů Škoda Enyaq iV. Ty budou dodávány postupně, avšak infrastruktura se pro ně buduje už nyní. V první vlně dodá ChargeUp celkem 89 nabíjecích stanic včetně systému ChargeUp CPO pro evidenci a vzdálené řízení stanic. Jeho součástí je i Dynamic Load Management, který chytře reguluje a rozděluje dostupný příkon mezi dobíjecí body podle aktuální spotřeby objektu. „Díky dynamickému řízení výkonu budou moci v Komerční bance dobíjet více elektromobilů současně s využitím maximálního výkonu, aniž by překročili nastavené limity spotřeby,“ vysvětluje obchodní ředitel společnosti ChargeUp Ondřej Synek.

Prvními elektrifikovanými lokalitami jsou pobočky Komerční komerční banky v pražských Stodůlkách, kde vzniká 62 nabíjecích bodů, dále na Václavském náměstí (14 stanic) a ve školicím centru v Libohošti (13 nabíječek). V další vlně se dočkají i pobočky v dalších regionech. Řidiči služebních elektromobilů budou mít dispozici RFID karty nebo chytrou aplikaci ChargeUp ESP, jejichž prostřednictvím se budou autorizovat a spouštět dobíjení. Uživatelé elektromobilů pak mohou v aplikaci sledovat průběžný stav dobíjení, historii transakcí, případně využít dobíjecí stanice jiných provozovatelů. Komerční banka pak díky tomu získá přehled o tom, jak a kdy konkrétní vozidla dobíjela a využije tato data pro rozúčtování nákladů za dobitou elektřinu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze