ČEZ odhaluje, kde lidé ve Zlínském kraji nejčastěji nabíjejí elektromobily

ČEZ odhaluje, kde lidé ve Zlínském kraji nejčastěji nabíjejí elektromobily
Fotografie: fDrive.cz
  • O více než 33 procent vzrostl v 1. čtvrtletí meziročně objem elektřiny odebrané v síti veřejných rychlodobíjecích stanic Skupiny ČEZ
  • Dobíjení elektromobilů roste i přes pandemická omezení, která se dotýkají i cestování

Ve Zlínském kraji řidiči od ledna do března nejčastěji dobíjeli u provozovny Synot Auto ve Zlíně, mimo krajskou metropoli se těší stále vyšší oblibě stanice ve Valašském Meziříčí.

Nejvytíženější rychlodobíjecí stanice ČEZ ve Zlínském kraji (1-3/2021)

Stanice Počet dodaných kWh Počet odběrů
Synot Auto, Zlín 2 197 170
Samohýl, Zlín (stojan 2) 2 177 131
Valašské Meziříčí (stojan 2) 1 176 106

Služby pro elektromobilisty se ve Zlínském kraji rychle zlepšují, a to nejen přímo ve Zlíně, ale i na Valašsku. Výrazně se na tom podílí ČEZ, který na konci loňského roku instaloval rychlodobíječky v Horní Bečvě, takže teď se nikdo nemusí obávat vyrazit s elektromobilem ani na dovolenou do hor,“ říká propagátor elektromobility a pořadatel spanilých jízd elektromobilů po regionu s názvem eJantarová cesta Milan Rajchl. Letošní hromadnou cestu několika desítek elektromobilů chystá na poslední květnovou sobotu na trase Ostrava – Štramberk.

Vliv pandemie samozřejmě pozorujeme i v našem sektoru, ale rozvoj elektromobility má přesto vyšší dynamiku a my mu rozšiřováním našich služeb jdeme naproti. Od začátku pandemie jsme spustili novou zákaznickou aplikaci, postavili dalších víc než 80 stanic a nabízíme možnost dobití v lokalitách skutečně po celé České republice,“ říká manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík.

V České republice je aktuálně registrováno více než 6 000 elektromobilů, z toho přes 3 300 jich přibylo v loňském roce. Za letošní tři měsíce zatím přibylo 585 nových čistě elektrických aut. Odhady dalšího vývoje hovoří o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů.

Ve Zlínském kraji ČEZ nyní provozuje 10 veřejných dobíjecích stanic (z toho 9 rychlodobíjecích). V poslední době energetici otevřeli nová dobíjecí místa v Horní Bečvě a ve Zlíně u Kauflandu na Sokolské ulici.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze