Cena Polestaru 2 v USA je mírným zklamáním. Startuje na 1,5 milionech korun

Cena Polestaru 2 v USA je mírným zklamáním. Startuje na 1,5 milionech korun
Fotografie: polestar.com
  • Polestar 2 má 78kWh baterii a papírový dojezd 500 kilometrů dle WLTP
  • Cena se očekávala o 10 tisíc dolarů nižší, tedy okolo 1,3 milionu korun

Polestar můžete znát jako „tuningového“ úpravce, který si v minulosti pohrával s vozy Volvo. Čas však běží a společnosti se mění. Polestar je nyní firma, která se věnuje výrobě elektromobilů a nezůstane jen u jednoho. První na trh vstoupí Polestar 2, který se nám na ženevském autosalonu v roce 2019 velmi líbil.

Polestar 2

Možná si pamatujete na zprávu, kdy navzdory koronaviru Polestar spustil výrobu nového vozu, a tak byla otázka času, kdy společnost prozradí ceny. Nyní už víme, že první elektromobil od automobilky bude startovat na částce 59 900 dolarů, což je v přepočtu při aktuálním kurzu 1,5 milionu korun, jak píše electrek.co. Za tuto částku má být Polestar 2 k dispozici na trhu v USA. Na evropských trzích bude vše jistě jiné. V minulosti se mluvilo o tom, že by se cena měla pohybovat okolo 50 000 dolarů. Nestalo se a oficiální částka, kterou Polestar za svou novinku chce, je lehké zklamání.

V interiéru je nový infotainment orientovaný na výšku. Operační systém Polestar vytvářel se společností Google. To potěší všechny Android vývojáře, protože společnost chce infotainment otevřít pro všechny. V čem bude Polestar 2 oproti Tesle Model 3 vyčnívat, je hmotnost nákladu, který budete moci za tímto elektromobilem táhnout. Papírově půjde až o 1 500 kilogramů, zatímco za Teslu Model 3 můžete „zapřáhnout“ o 590 kilogramů méně. Tažné zařízení má být součástí příplatkové výbavy a jeho cena činí v přepočtu 30 tisíc Kč.

Objednat však půjde také balíček Performance za pět tisíc dolarů (126 tisíc Kč). Ten zahrnuje brzdy Brembo či barevné bezpečnostní pásy. K dispozici je i interiér v koženém provedení Nappa (100 tisíc Kč) nebo 20palcová kola (30 tisíc Kč). Polestar 2 půjde na trh se 78kWh baterií, výkonem 402 koní a dojezdem 500 kilometrů dle WLTP. Bude to na prodejní úspěch stačit? Uvidíme. Maximální výkon nabíjení je 150 kW. Dodávky se v USA mají spustil letos v létě. Alespoň takový byl plán. Jak moc se vše zkomplikuje z důvodu koronaviru není nyní jasné. Polestar chce v USA otevřít 15 prodejních míst a několik z nich má být také v New Yorku. I na evropské trhy má Polestar 2 zamířit letos v létě. I to je však kvůli koronaviru nejisté.

Polestar 2 je hlavním konkurentem Tesle Model 3

Technické parametry Polestar 2 základní

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 607 × 1 985 × 1 478 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon170 kW, 231 koní, točivý moment: 450 Nm
Baterie78 kWh (75 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 500 km
Cena od1 156 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze