Dorazí na trh elektrická Toyota Aygo?

Dorazí na trh elektrická Toyota Aygo?
  • Toyota nad elektromobilem již nějaký pátek přemýšlí
  • Není známo, kdy přesně by elektrické Aygo mohlo dorazit

Největší automobilka světa se považuje za průkopníka v oblasti hybridních vozů. Prakticky každý z jejich modelů je k dispozici i jako hybrid, ovšem s ryzím elektrickým pohonem Toyota tolik zkušeností nemá, tedy minimálně nemá žádný masově rozšířený elektromobil. Brzy však může být všechno jinak.

Na svědomí by vše mohla mít Toyota Aygo, která s velkou pravděpodobností dorazí i jako elektromobil. Tím by se mohl oddělit od sourozenců Peugeotu 108 a Citroënu C1, se kterými sdílí větší část součástek. I generální ředitel Toyoty Johan van Zyl potvrdil, že zatímco se Toyota věnuje především hybridním vozům, tak nejmenší člen jejich repertoáru by mohl vyžadoval poněkud jiné řešení.

„Vždycky jsme si říkali, že pohonné technologie si nemusejí nutně konkurovat. Každému vyhovuje něco jiného a je nejlepší postavit takový pohon, který bude zákazníkovi nejvíce vyhovovat,“ řekl Zyl.

Na otázku, zda se Aygo dočká elektrického pohonu, řekl: „Ano, bylo by to velmi zajímavé. Lidé by mohli jezdit naším vozidlem v oblastech, kde není produkováno tolik emisí. Vidíme rostoucí potenciál elektromobilů především ve městech, kde se jejich bezemisní provoz hodí nejvíce."

Toyota vidí velký smysl ve sdílení automobilů či operativním leasingu. V tu chvíli by pro mnoho lidí byly elektromobily daleko dostupnější, než kdyby si je měli kupovat do osobního vlastnictví.

Je jasné, že Toyota nad elektromobilem skutečně přemýšlí, ale kdy bychom se ho mohli dočkat, to prozatím není známo. Dle slov lidí z Toyoty elektromobil nepůjde na trh, dokud si nebudou jisti, že to bude dávat pro její zákazníky nějaký smysl.

Zdroje: autoexpress.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze