BMW vydá nejrozsáhlejší aktualizaci. Budete si moci na měsíc vyzkoušet výbavu

BMW vydá nejrozsáhlejší aktualizaci.  Budete si moci na měsíc vyzkoušet výbavu
Fotografie: BMW
  • Výpočet trasy bude nyní probíhat v cloudu
  • Díky aktualizaci budete moci dokoupit i prvky výbavy
  • Výbavu budete moci zdarma vyzkoušet na měsíc

Aktualizace softwaru v automobilech není nic nového. Taková Tesla umí dokonce na dálku vylepšit nebo zprovoznit autonomní systém. BMW podle tiskové zprávy v červenci tohoto roku vydá dosud nejrozsáhlejší aktualizaci softwaru, která automobilům přinese nové i vylepšené funkce v oblasti konektivity a navigace. Pro kompatibilní vozy BMW vyrobené před červencem, které jsou již používány svými majiteli, bude tato nová aktualizace dodána zdarma online v rámci funkce Remote Software Upgrade a k dispozici bude od třetího čtvrtletí dále. Všechny vozy vyrobené od července pak aktualizaci samozřejmě budou mít z výroby. Musí ale využívat BMW operační systém 7, jako je například nové BMW řady 5.

BMW softwarová aktualizace

Aktualizace by neměla zabrat více než 20 minut čistého času a její součástí bude například bezdrátové Android Auto, o čemž jsme vás informovali už dříve. Máme však čekat mnohem víc. Navigace by měla být rychlejší, intuitivnější a současně přesnější. Cíle lze nově zadávat například pouhým vyslovením. Novinkou je výpočet trasy v cloudu, tedy na serverech BMW, což přináší mnohem lepší výsledky díky aktuálním dopravním informacím, které doplňují data extrahovaná z historických statistických údajů. BMW Maps také nabízejí doplňkové informace pro jednotlivé body zájmu, jako jsou různá hodnocení, otevírací hodiny nebo fotografie. V rámci BMW Maps přichází také inovativní funkce BMW eDrive Zones, ta u plug-in hybridních modelů v zelených zónách měst automaticky aktivuje elektrický režim. Součástí nové navigace je také funkce Connected Parking, která různými službami usnadňuje vyhledávání různých typů parkovacích míst.

Vylepšení poznají hlavně majitelé elektromobilů a plug-in hybridů. kde například služba Connected Charging přináší zjednodušení nabíjení a současně umožňuje ještě lépe ovládat samotný nabíjecí proces. Konečně se také dočkáme digitálního klíče, který byl představen v rámci Apple Worldwide Developers Conference. Ten přináší možnost vytvořit z iPhonu plnohodnotný digitální klíč pro odemykání a zamykání vozu, stejně jako jeho startování.

Vylepšený bude i inteligentní osobní asistent, který dostává nový vzhled a byl rozšířen o mnoho nových inteligentních funkcí. Například se nyní grafika na displeji nasměruje k osobě, která s ním komunikuje, dokáže tedy rozlišit mezi řidičem a spolujezdcem. Díky aktualizaci budete moci dokoupit i prvky výbavy, jako je asistent dálkových světel, systém aktivního udržování rychlosti s funkcí Stop&Go, BMW Drive Recorder nebo BMW IconicSound Sport. K dispozici bude i jakási „trialová“ verze. Výbavu si tedy na měsíc můžete vyzkoušet a pak ji případně koupit.

BMW si zakládá na bezpečnosti dat, protože jich sbírá opravdu velkou spoustu. Celkově řidiči vozů BMW během 24 hodin projedou 98,5 % celé německé dálniční sítě. Každý den nasbírají informace z 25 milionů dopravních značek po celém světě a přinesou více než 700 milionů GPS souřadnic s dopravní situací. BMW tato data z celé flotily zpracovává výhradně v anonymizované podobě a využitím strojového učení a na jejich základě vyvíjí nové algoritmy.

Jsme moc zvědavi, jak aktualizace bude fungovat a jestli opravdu přinese vše slíbené. Hned, jak dojde k jejímu uvolnění, můžete se těšit na test.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze