BMW ve Frankfurtu rozšíří řadu elektromobilů. Uvidíme koncept i sériové vozy

BMW ve Frankfurtu rozšíří řadu elektromobilů. Uvidíme koncept i sériové vozy
  • Představit se má elektrické BMW X3 a MINI
  • K vidění bude i koncept BMW i5
  • Do roku 2025 chce mít BMW 25 elektrifikovaných modelů

O tom, že BMW plánuje mezi model i8 a i3 také model i5, se toho napsalo už opravdu mnoho. S velkou pravděpodobností bychom koncept BMW i5 mohli vidět už příští týden na frankfurtském autosalonu. BMW i5 by mohlo nabídnout dojezd až 435 mil, tedy 700 kilometrů. Sériové výroby se dočkáme v roce 2021.

Vše to dává smysl. Předseda BMW Harald Krüger ohledně vize BMW řekl, že do roku 2025 bude mít BMW 25 elektrifikovaných modelů, z toho 12 ryzích elektromobilů. Ve Frankfurtu mají elektrické BMW i3 doplnit sourozenci BMW X3 a čistě elektrické MINI.

BMW i5

Postupem času by BMW rádo ve svých vozech nabídlo i vyšší stupeň autonomního řízení. Prozatím je technologicky nejdále Audi A8, které nabízí úroveň 3. BMW by rádo na Audi navázalo a dokonce šlo i ještě o jeden level výše.

V minulosti se také často mluvilo o čistě elektrickém BMW řady 3. To by mělo konkurovat Tesle Modelu 3, která je téměř na dva roky vyprodána. I to by mohla být pro konkurenci výhoda. Zda se však BMW řady 3 s čistě elektrickým pohonem dočkáme, to teprve uvidíme.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze