BMW ukazuje model i4. Nabídne pohodlí i sportovní výkon

4
BMW ukazuje model i4. Nabídne pohodlí i sportovní výkon
  • Mnichovská automobilka láká na nový sportovní sedan s názvem i4 a právem se mu říká elektrická M3
  • Nabídne výkon okolo 530 koní, baterii o kapacitě 80 kWh a dojezd až 600 km
  • Doplní flotilu elektrických vozů páté generace společně s BMW iX3 a iNext

Už to bude 6 let od vypuštění i3, která svým designem tak trochu předběhla dobu, a to včetně technologií, kdy si značka vyvíjí vlastní baterie a nabíjecí jednotky. Tím samozřejmě zaručuje, že všechny komponenty jsou vytvářeny s myšlenkou na daný vůz. To vše a mnohem více mají ukázat vozy páté generace. Po několikaměsíčních spekulacích nyní BMW ve své tiskové zprávě představuje sedan i4, který nabízí jak pohodlí ve městě, tak opravdu zajímavý výkon.

koncept BMW i Vision Dynamics

BMW i4 se postaví po boku BMW iX3 a BMW iNext. Všechny vozy jsou vybaveny pohonem eDrive páté generace. Design i4 bude založený na konceptu BMW i Vision Dynamics, který automobilka představila už před dvěma lety. Zachovává si opravdu velkou přední masku z konceptu iNext, agresivnější linky a velice futuristický vzhled. Celkově fotky napovídají tomu, že se bude jednat o sportovní vůz. Samozřejmě uvidíme, kolik si toho z designu vůz zanechá do finální verze.

Spekulovalo se často, že tento model by měl být elektrickou verzí M3 a specifikace tomu opravdu napovídají. Vůz nabízí maximální výkon okolo 390 kW (530 koní), což nejednoho fanouška rychlosti zvedne ze židle. Nebo spíše zaboří do sedačky. BMW u i4 často píše o jeho rychlosti a jízdních vlastnostech. Doufejme tedy, že s ním bude stejně zábavy jako s M3.

Prototyp BMW i4
Prototyp BMW i4 při testování

BMW díky svému elektrickému pohonu nové generace slibuje dojezd až 600 km a auto má kapacitu baterie přibližně 80 kWh. I přes důraz na nové technologie bude podporovat nabíjení „pouhých“ 150 kW, což je méně než u konkurence, ale zase to pomůže životnosti baterie. A vzhledem k tomu, že si automobilka vše vyvíjí sama, můžeme předpokládat, že k tomu má důvod.

Přece jenom ne všichni si mohou dovolit podporu ultrarychlého nabíjení, dokud není tato technologie doladěná na maximum. Ale třeba v budoucnu dojde ke zvýšení výkonu nabíjení, podobně jako u Porsche Taycan. I tak se podle tiskové zprávy při rychlém nabíjení dostanete na 80 % baterie asi za 35 minut, což znamená 100 km dojezdu za 6 minut strávených na stanici.

Prototypy BMW iNext, iX3 a i4
Prototypy BMW iNext, iX3 a i4

Automobilka bude nové vozy páté generace vypouštět v následujícím pořadí. První přijde SUV iX3, které má oznámenou premiéru na rok 2020, pak přijde futuristické iNEXT a po něm i4. Do té doby se určitě dočkáme spousty informací a třeba si i budeme moct prohlédnout předprodukční verzi.

Diskuze ke článku
inga
Nejlepší nabídky pro muže! Krásné dívky na vás čekají v různých pozicích ---- http://www.2020.na.to
Mio
Jak ukazuje? Kde je foto i4? Zas další clickbait...
Nejlepší nabídky pro muže! Krá
Nejlepší nabídky pro muže! Krásné dívky na vás čekají v různých pozicích ---- http://kluki-cz.na.to
Jemmiton
Whaty a car! Nejlepší nabídky pro muže! Krásné dívky na vás čekají v různých pozicích ----meetingnow.club

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze