BMW slaví 10 let elektromobility, rozjíždí k tomu kampaň na sociálních sítích

2
BMW slaví 10 let elektromobility, rozjíždí k tomu kampaň na sociálních sítích
Fotografie: BMW
  • 10. narozeniny slaví značka BMW i
  • Německá automobilka oslaví výročí velkou kampaní, která bude pokračovat až do autosalonu IAA 2021

Průkopník v oblasti udržitelné mobility slaví narozeniny. Značka BMW i se představila před deseti lety. Oficiální oslavy budou zahájeny v pondělí 21. února 2021. Na této stráncese značka ohlédne za milníky první dekády BMW i – od jejího zrodu až po model BMW iX, který se brzy představí veřejnosti. Desáté výročí značky BMW i doprovodí informační kampaň s širokým záběrem i na dalších kanálech sociálních médií BMW Group a bude pokračovat až do autosalonu IAA 2021.


To, jak výrazně ovlivňuje úloha BMW i jako průkopníka vizionářské mobility vývoj automobilů BMW Group, bude nejvíce patrné právě během roku oslav. Už za několik měsíců začne výroba modelu BMW iX. Čistě elektrický model značky BMW i je technologickou vlajkovou lodí BMW Group v oblastech, jako jsou design, automatizovaná jízda, konektivita, elektrická mobilita a digitální služby. O něco později bude následovat světová premiéra modelu BMW i4, který poprvé přesune radost z elektrické jízdy do hlavního segmentu celé značky – mezi sportovní vozy střední třídy.

Oba modely využívají pátou generaci technologie BMW eDrive. Ta vytváří standardy v konkurenčním prostředí elektrifikovaných vozidel nejen zásluhou výjimečné účinnosti elektrického pohonu a dlouhého dojezdu, jehož se podařilo dosáhnout díky špičkové technologii článků baterií. Konstrukční princip motoru, který nepotřebuje vzácné materiály, je dalším prvkem, který ukazuje, jak se udržitelnost stala centrálním směrem vývoje BMW Group a výrazně přesahuje pouze ježdění bez lokální produkce emisí. Navíc se používají pouze suroviny získané v souladu s náročnými environmentálními a sociálními standardy, ve velké míře se využívají recyklované a druhotné suroviny a také elektrická energie použitá pro výrobu automobilů plně pochází z obnovitelných zdrojů. To vše přispívá k novátorskému charakteru modelu BMW iX.

Význam elektrické mobility bude postupně narůstat a stane se výrazným iniciátorem udržitelného růstu. Záměrem BMW Group je do roku 2023 nabídnout 25 elektrifikovaných modelů. Kromě toho plánuje do roku 2030 dodat na silnice celého světa více než sedm miliónů elektrifikovaných vozidel, přičemž dvě třetiny z nich by měly být plně elektrické. Součástí modelové ofenzivy BMW Group je neustálý pokrok, takže čistě elektrickou verzi dostane rovněž další generace luxusního sedanu BMW řady 7. Následně se představí i čistě elektrické verze velkoobjemových modelů BMW řady 5 a BMW X1.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Snad je konečně něco donutí ty elektromobily dělat, Zatím udělali jen tu i3 a dělají ji stále stejně, jen trochu zvětšují čas od času baterii, aby se neřeklo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze