BMW povýšilo propojení automobilu s chytrou domácností na novou úroveň

BMW povýšilo propojení automobilu s chytrou domácností na novou úroveň
Fotografie: Petr Vojtěch, fdrive.cz
  • Majitelé BMW i4 s nejnovějším OS mohou aktivovat digitálního hlasového asistenta bez potřeby stisknout tlačítko mikrofonu
  • Pomocí rozhraní Apple HomeKit a Apple CarPlay lze plynule a inteligentně ovládat vybrané prvky v domácnosti

Řidiči BMW mohou za jízdy nově snadno, bezpečně a pohodlně ovládat svou chytrou domácnost Bosch Smart Home prostřednictvím Apple CarPlay a hlasové asistentky Siri. S novým BMW Operačním systémem 8 v BMW i4 mohou řidiči jednoduše vyslovit „Hej Siri“ a aktivovat digitálního hlasového asistenta. Poprvé již není potřeba stisknout tlačítko mikrofonu na volantu. Společná kampaň Bosch a BMW ukazuje inteligentní propojení chytré domácnosti a digitálního automobilu, které spojuje chytrou domácnost a digitální mobilitu, Přístup k zařízením chytré domácnosti Bosch Smart Home je možný také pomocí hlasových asistentů Google Asistent v systému Android Auto a Amazon Alexa.

Pomocí rozhraní Apple HomeKit a Apple CarPlay lze plynule a inteligentně ovládat světla nebo teplotu a kontrolovat dveře a okna. „Jsme rádi, že v naší společné kampani se společností Bosch můžeme ukázat řešení, která ulehčují život. Kromě jízdních zážitků se naši zákazníci stále více zaměřují na digitální ekosystém BMW. Naším cílem je poskytnout pohodlný a spolehlivý přístup k zařízením a funkcím chytré domácnosti i během jízdy s vozem,“ říká Stephan Durach, SVP Connected Company Development, Technical Operations.

Komfort a bezpečnost řidičů BMW s chytrou domácností Smart Home

Výhody integrace Apple CarPlay do vozu BMW a odpovídající přístup k produktům chytré domácnosti Bosch Smart Home objasňuje kampaň „Žij chytrý život“. Ve čtyřech různých krátkých filmech nasedají tři přátelé do svého BMW i4 a odjíždějí. Po krátké chvíli se spolubydlící v různých scénářích ptají, zda mají doma zatažené žaluzie, zhasnutá světla nebo aktivní alarm. Místo toho, aby se vrátili a podívali se, zeptají se Siri prostřednictvím Apple CarPlay.

Siri nereaguje pouze na příkazy, ale také na otázky. Spolubydlící Audrey například položí v klipech následující otázku: „Hej, Siri, jsou doma všechna okna zavřená?“ Filmy ilustrují, jak pohodlně lze ovládat zařízení chytré domácnosti Bosch Smart Home prostřednictvím ve vozidle BMW zabudovaného Apple CarPlay a jak snadno je možné provádět každodenní činnosti během jízdy – téměř jako by byli doma.

Chytrá domácnost Bosch Smart Home je navržena tak, aby našim zákazníkům ve všech směrech usnadnila každodenní život,“ říká Christian Thess, generální ředitel Bosch Smart Home. „Jsme rádi, že můžeme Apple CarPlay ovládat prostřednictvím Siri. Řidiči BMW tak mohou pohodlně obsluhovat své domácnosti pomocí známých hlasových příkazů a snadno zajistit větší bezpečnost a udržitelnost ve vlastních domovech i na cestách.

Ovládání se účinně začleňuje do jejich mobility a přináší další výhody. Uživatelé s chytrými domácnostmi se tak chovají udržitelněji, protože v době své nepřítomnosti mohou nepoužívaná zařízení odpojit od napájení. Mají také neustále přístup k funkcím důležitým z hlediska bezpečnosti, a mohou tedy chránit svůj domov.

Technické parametry BMW i4 eDrive 40

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 4 783 × 1 852 × 1 448 mm, 2 050 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon250 kW, 340 koní, točivý moment: 430 Nm
Baterie83,9 kWh (80,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 200 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 590 km
Cena od1 453 400 Kč
tisková zpráva, ,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze