BMW odhalí koncepční vůz platformy Neue Klasse na veletrhu CES 2023

BMW odhalí koncepční vůz platformy Neue Klasse na veletrhu CES 2023
Fotografie: BMW
  • Platforma Neue Klasse nahradí dosavadní CLAR a UKL
  • Vozy na ní postavené mají být více aerodynamické a zároveň využívat nový typ baterií
  • Výroba vozidel s platformou Neue Klasse započne v roce 2025 v Maďarsku

Veletrh CES v Las Vegas je doslova Mekkou všech milovníků chytrých technologií a v posledních letech se těší také hojné účasti automobilových výrobců. BMW navíc veletrh CES 2023 pojme jako příležitost, kde představit koncept vozidla využívajícího novou platformu Neue Klassse.

Podle motorauthority.com, jenž se odkazuje na CFO společnosti BMW, Nicolase Petera, by se mělo jednat o regulérní koncept vozidla využívajícího tuto platformu, která nahradí dosavadní platformy CLAR a UKL, možná se však bude jednat také pouze o ukázku interiéru nebo naopak pouze exteriéru. A čím je vlastně platforma Neue Klasse zajímavá?

Vozidla na platformě Neue Klasse mají nabídnout o 30 % delší dojezd.

Tak například bude lépe kompatibilní s různými typy karoserií. Vozidla postavené na Neue Klasse mají být více aerodynamická a zároveň maximalizovat vnitřní prostor. Rovněž mají využívat nové cylindrické bateriové články, které pojmou více energie a zároveň jsou levnější na výrobu. K efektivitě platformy Neue Klasse má navíc přispět šestá generace elektromotorů. Celkově by se díky zmíněným faktorům měl zvýšit dojezd vozidel zhruba o 30 % ve srovnání se současnými elektromobily od BMW.

První automobily využívající platformu Neue Klasse se budou vyrábět v Maďarsku v Debrecínu od roku 2025, od následujícího roku pak i v Mnichově.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze