BMW chystá konkurenta pro Volkswagen ID.3 a také elektrickou řadu 2

BMW chystá konkurenta pro Volkswagen ID.3 a také elektrickou řadu 2
Fotografie: bmwgroup.com
  • BMW i1 má být náhradou za model i3
  • Čínský trh dostane elektrickou řadu 2 s prodlouženým rozvorem

Podle insideevs.com chystá BMW další dva modely, které by měly zatopit pod kotlem již vyráběné konkurenci. Bavorský výrobce by měl do pár let přijít s přímým soupeřem pro Volkswagen ID.3. Měl by se jmenovat i1, ovšem jak to vypadá, aktuálně se vývoj zastavil. Důvodem je zaměření se na větší elektrické sedany a SUV. Novinka však bude náhradou za velmi populární BMW i3 a bude dražší než Volkswagen ID.3.

BMW i2 GranCoupe

Vývoj navíc ovlivňuje i fakt, že BMW i1 by bylo vhodné pouze pro Evropu. Trhy v Severní Americe nebo Číně totiž ve velké míře upřednostňují vozy s karoserií sedan. A právě proto se současně BMW věnuje vývoji elektrické řady 2. Ta má zajistit lepší návratnost vložených investic a zatím se jedná o projekt, jenž je čistě na papíře. Automobilka ale jeho vývoj myslí vážně a plně elektrická verze BMW řady 2 může dorazit nejen na evropský trh.

V Číně by se dokonce měla objevit verze s prodlouženým rozvorem. Současně se na svět dostávají první zprávy o tom, že ve fázi vývoje je také plně elektrické BMW iX1. To by mělo být ekvivalentem ke spalovacímu modelu X1. Ostatně něco podobného můžeme vidět u BMW iX3 a X3. Bavorská automobilka má zkrátka dost ambiciózní plány na elektrifikaci své modelové nabídky a jak to tak vypadá, své sliby se snaží v co největší míře dodržet.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze