Bez sluchátek, a přesto každý poslouchá jinou hudbu? Sci-fi se stává realitou

1
Bez sluchátek, a přesto každý poslouchá jinou hudbu? Sci-fi se stává realitou
  • Jedná se o první z osmi projektů spolupráce s izraelskými technologickými společnostmi, které SEAT vybral v červnu 2018
  • Každý cestující tak může individuálně poslouchat zvuk z vlastního zdroje bez nutnosti používat sluchátka nebo tradiční reproduktory automobilu

Společnosti SEAT a Noveto podepsaly smlouvu o zahájení testů nové technologie, která by mohla změnit zážitky z cestování automobilem. Nový systém umožňuje vytvářet zvuk přímo v uších každého cestujícího. Díky tomu bude možné mnohem více individualizovat zážitky ze společné jízdy automobilem.

Individuální poslech: ze světa sci-fi do reality

Partnerem společnosti SEAT v tomto projektu je firma Noveto, která jako první na světě vyvinula systém pro dynamické vytváření zvuku na určitém místě. Tato jedinečná technologie umožňuje poslech velmi kvalitního zvuku všem cestujícím, aniž by byly jednotlivé osoby izolovány od svého okolí a aniž by docházelo k rušení ostatních cestujících uvnitř vozidla. Toto řešení by umožnilo rodičům na předních sedadlech poslouchat jejich oblíbenou hudbu, zatímco děti na zadních sedadlech by mohly souběžně poslouchat zvukový doprovod k filmům nebo hrám, a to vše bez potřeby sluchátek.

Tato nová technologie nám otevře řadu nových možností pro praktické využití v soukromých a především ve sdílených vozidlech. Sdílet své vozidlo a zároveň si zachovat soukromí je bezpochyby výzvou, pro kterou však můžeme mít řešení právě v podobě technologie společnosti Noveto. A my doufáme, že ji budeme moci využít v našich vozidlech,“ zdůraznil Fabian Simmer, manažer digitálních produktů a služeb ve společnosti SEAT. „SEAT se snaží podporovat inovace ve vývoji tohoto druhu technických řešení a na pokrok, jehož jsme dosáhli v rámci projektu XPLORA, jsme mimořádně hrdí. Jsme přesvědčeni o tom, že se jedná o první z mnoha dalších revolučních projektů,“ dodává Simmer.

XPLORA, cesta k budoucnosti

Tento nedávno spuštěný projekt vychází z iniciativy XPLORA, jejímž cílem je rozvíjet vztahy s novými izraelskými startupy v oblastech vyspělých technologií a mobility a identifikovat inovativní projekty, které by v budoucnosti mohly vést k novým řešením a obchodním modelům pro značku SEAT.

Spolupráce se společností Noveto je první z 8 obchodních příležitostí, jimiž se SEAT zabývá od června letošního roku, kdy byla ukončena první fáze projektu XPLORA. Jeho tým úspěšně vybral partnery s projekty, z nichž by mohla vzejít inovativní řešení, reálně využitelná ve vozidlech SEAT. Nyní probíhají testy jednotlivých konceptů. Úspěchy této iniciativy mohou zásadním způsobem ovlivnit proces vývoje automobilu a přinášet různá řešení, utvářející budoucí mobilitu.

Diskuze ke článku
Zdenek
Hlavně by mě zajimal princip této technologie pane redaktore

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze