Autopilot Tesly zaměňuje značky Burger Kingu za stopky, řetězec to využil k reklamě

6
Autopilot Tesly zaměňuje značky Burger Kingu za stopky, řetězec to využil k reklamě
Fotografie: Tesla
  • Vozy Tesla v režimu Autopilot zaměňují značky Stop s cedulemi Burger King
  • Řetězec restaurací na to zareagoval pohotově a na zveřejněném videu postavil reklamu

V dubnu Tesla spustila aktualizaci funkce Autopilot pro autonomní režim jízdy. Předmětem softwarového doplnění byly systémy pro detekování značek „Stop“ a semaforů. Tento update je však stále beta verzí a nyní se při běžném provozu přišlo na to, že poměrně často zaměňuje značku vyzývající k zastavení s reklamní cedulí fastfoodového řetězce Burger King. Na vtipnou událost upozornil electrek.co.

Velmi briskně na to zareagovalo marketingové oddělení řetězce, které přišlo na nápad využít chyby ve svůj prospěch. Během jednodenní kampaně vyzval řidiče, tedy jen ty od Tesly s autopilotem, aby se v podobném případě zastavili na svačinu zdarma. Podmínkou bylo sdílet video nebo fotku se záměnou značek s hashtagem #AutopilotWhopper nebo #FreeWhopper.

Pár řidičů se akce chytlo a na Twitter pod zmiňovanými hashtagy přidávali příspěvky. Ani v jednom případě se však nejednalo o chybu funkce Autopilot, ale o vynalézavost přispěvovatelů. Propagace ale byla úspěšná, protože některé příspěvky viděl i více jak milion uživatelů.

Diskuze ke článku
Rulička
Už v letošním roce mělo po světě dle Muska jezdit statisíce robo taxi. Muheheh. A ono si to plete stopku s burger kingem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze