Automobilka Fisker by měla rozšířit startovní pole Extreme E

Automobilka Fisker by měla rozšířit startovní pole Extreme E
Fotografie: twitter Henrika Fiskera
  • Výrobce elektrických automobilů Fisker svou účastí podpoří seriál Extreme E
  • Extreme E je nově vznikající série, která nabídne závody elektrických SUV
  • Závody se uskuteční na odlehlých a změnami klimatu nejvíce postižených místech planety

Americká automobilka Fisker je podle nejnovějších informací autosport.com v „pokročilejší“ fázi vyjednávání o vstupu do nově vznikající závodní série elektrických SUV Extreme E. Účastnit šampionátu by se společnost mohla s modelem Ocean, jehož příchod je naplánován na rok 2022. Později by pak na trh měla zamířit i novinka v podobě modelu Emotion.

Pokud se Fisker stane týmem Extreme E, půjde již o osmou závodní stáj. Již dříve svou účast potvrdily týmy Chip Ganassi Racing, Andretti Autosport, HWA, Venturi, Abt Sportsline, Veloce a QEV Technologies.

„Jsme nadšeni, že se společnost Fisker, výrobce ryzích elektromobilů, zapojí do projektu Extreme E již na startu prvního ročníku šampionátu,“ komentoval situaci zakladatel série Alejandro Agag. „Nejudržitelnější závodní série na světě je perfektní platformou pro uvedení jejich chystaného SUV Ocean. Zároveň poskytuje náročné prostředí k otestování odolnosti a životnosti produktů.

Start úvodní sezóny šampionátu proběhne v Senegalu ve dnech 23. a 24. ledna 2021. Jednotlivé události nazývané jako X–Prix se dále pojedou i v Saúdské Arábii, Nepálu, Grónsku a Brazílii. Hlavní myšlenkou promotérů Extreme E je přinést závody do oblastí nejvíce postižených klimatickou změnou, a upozornit tak na prohlubující se problémy.

Formát závodů se bude podobat tomu ve hře Star Wars Podracing. Kvalifikace, semifinále i finále se pak pojede rallycrossovou formou. Podobně jako ve formuli E, i zde bude k dispozici extra výkon. Udělován bude týmu, který předvede nejdelší skok přes první překážku v každém závodě.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze