Auta Hyundai budou brzy komunikovat s vaším domem nebo kanceláří

Auta Hyundai budou brzy komunikovat s vaším domem nebo kanceláří
  • Za vším stojí spolupráce korejské automobilky Hyundai a společnosti Cisco
  • Společně chtějí zajistit, že síťová infrastruktura vozů se bude přizpůsobovat inovacím v oblasti komunikace vozidel
  • Hyundai a Cisco zahájily spolupráci v roce 2016 a společně představily svou vizi propojené mobility na veletrhu CES 2017

Chytrý telefon, chytrá domácnost, chytré auto či chytré domácí spotřebiče. To vše tady dnes máme a více a více moderní se zdá být propojení jednotlivých věcí. Třeba taková automobilka Hyundai ve spolupráci se společnosti Cisco představila podrobný plán vývoje nové generace technologického zabezpečení datových sítí ve vozidlech. Součástí je i časový harmonogram postupného komerčního využití v tzv. „hyper-propojených“ automobilech již v roce 2019.

Hyundai a Cisco se nyní soustřeďují na přechod od tzv. CAN (Controller Area Network) systémů k Ethernet komunikaci, která umožňuje zpracovávat a přenášet data rychlostí až 1 Gb/s. Software založený na technologii Ethernet také podporuje integrované řízení dat, které umožňuje manipulaci s velkým množstvím informací přicházejících z různých komponentů ve vozidle současně.

Hyundai a Cisco spolupracují na chytrém autě

Součástí spolupráce je vytvoření nové platformy, která poskytuje vysoce zabezpečený přístup ke všem datům ve vozidle. Využívá první generaci 1 Gb/s architektury a Automotive Ethernet s QoS, což umožňuje využít maximální šířku pásma a zvyšuje kapacitu. Je vysoce konfigurovatelná, bezpečná a nabízí flexibilitu při navrhování a vytváření nových služeb a inovací.

Spolupráce Hyundai Motor Group se špičkovými technologickými společnostmi je důkazem našeho otevřeného přístupu k inovacím. Pomáhá nám udržet se na špičce v automobilovém průmyslu, který nyní prochází bouřlivým vývojem,“ uvedl Seung Ho Hwang, viceprezident Hyundai Motor. „Naše partnerství se společností Cisco je toho vynikajícím příkladem. V roce 2019 předvedeme první vozidlo vybavené těmito převratnými technologiemi propojení automobilů."

Zavedením služeb IP a Ethernet budou starší sběrnice a zařízení schopny spolupracovat s novými zařízeními a službami připojenými k síti. Spoluprací s firmou Cisco si Hyundai zajistí, že se síťová infrastruktura vozů bude přizpůsobovat inovacím v oblasti komunikace vozidel. To například umožní mnohem bezpečnější autonomní jízdu, propojení vozu s dalšími místy jako například s domy, kancelářemi, městskou infrastrukturou prostřednictvím inteligentních sítí, internetu a technologií internetového protokolu.

Jsme rádi, že se podílíme na vytváření systému, který v automobilovém průmyslu pomůže urychlit inovace a zvýší tak hodnotu pro spotřebitele. Vytvořením flexibilní, škálovatelné a bezpečné platformy umožňujeme automobilovým společnostem vyrábět rychleji lepší automobily," řekla Ruba Borno, viceprezidentka společnosti Cisco.

Hyundai a Cisco zahájily spolupráci v roce 2016 a společně představily svou vizi propojené mobility na veletrhu CES 2017. Společně se dohodly, že další fáze mobility musí mít novou a inovativní komunikační infrastrukturu s flexibilní a bezpečnější platformou, která by také nabídla cestu k inovacím a vybudování řešení pro inteligentní vozidla.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze