Audi e-tron GT se povedlo natočit při testování

2
Audi e-tron GT se povedlo natočit při testování
Fotografie: audi.com
  • Další elektromobil od Audi přijde na trh už příští rok
  • Mluví se o dojezdu až 400 kilometrů a výkonu kolem 580 koní

Audi bude pokračovat v modelové ofenzívě a jedním z nových modelů bude e-tron GT. Tento elektromobil se nyní testuje a na YouTube Carscoops.com se objevilo video, které testování novinky dokumentuje. Na e-tron GT se tak můžete podívat, ale také si ho můžete poslechnout.

Designově se bude e-tron GT podobat konceptu, který se v roce 2018 představil v Los Angeles. Novinka bude stát na stejné platformě jako Porsche Taycan. Podrobnější specifikace jsou neznámou, avšak spekuluje se o výkonu okolo 580 koní a zrychlení z klidu na sto za 3,5 sekundy. Na 240 km/h by se e-tron GT měl dostat už za 12 sekund.

Důležitým údajem je samozřejmě dojezd. Mluví se o 400 kilometrech, avšak jaká bude realita, to si musíme počkat. Na trh se však další elektromobil s logem Audi podívá už příští rok.

Diskuze ke článku
Tom256
Chtělo by to pokrok v bateriích. Tak drahé auta jako Taycan nebo e-tron GT by si zasloužily dojezd alespoň 600 km, tzn. 500 reálně. Tzn. mělo by to mít baterie alespoň 120 kWh, samozřejmě díky inovaci při stejném rozměru a hmotnosti jako dnes ty 80 kWh baterie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze