Audi chce udržet v nabídce sportovní model RS6. Chystá proto něco speciálního

1
Audi chce udržet v nabídce sportovní model RS6. Chystá proto něco speciálního
Fotografie: Audi AG
  • V rámci techniky má vůz využívat platformu PPE
  • Audi by v případě výroby použilo označení RS6 e-tron

S příchodem sportovního elektromobilu e-tron GT se Audi nechalo slyšet, že aktuální generace modelu RS6, která je vybavena tučným benzinovým osmiválcem, je tou poslední v historii. Jenže přes dvacet let známé sportovní kombi si za tu dobu našlo tolik příznivců, že jen tak jej nejde odstranit z nabídky. Aby Audi vyhovělo prosbám fanoušků značky, do budoucna nejspíše chystá jeho elektrifikovanou variantu, která by nesla označení RS6 e-tron. Informuje o tom autocar.com a vrcholná varianta by měla vycházet z chystané Audi A6 e-tron.

Právě tento vůz se stane nástupcem aktuální řady A6, protože nabídne čistě elektrické ústrojí a sama automobilka chce od roku 2026 nabízet jen a pouze elektrické vozy. Samotný vrchol v podobě RS6 e-tron by měl přijet na podvozkové architektuře PPE a na trh by se podle prozatímních zpráv měl dostat koncem roku 2023. Současné Audi e-tron GT moc praktičnosti nepobralo a lidem schází obří nákladový prostor. Právě tento problém by mohlo chystané Audi vyřešit a zkombinovat obří výkon s praktičností a dostatkem prostoru pro rodinu. Vše ale je zatím ve fázi nepotvrzených spekulací a tak nezbývá doufat, že tento model se stane skutečností.

Diskuze ke článku
Tomáš Vošický
Tomáš Vošický
Nezbývá nic než doufat 😂😂😂 děláte si srandu kdo by doufal v RS6tku na elektriku já doufám že se to nikdy nestane skutečností 😬😥😭 zničit takhle výborné auto elektrickým "motorem" to by byl hřích 😬 ještě pro značku Audi takhle ikonický model nechápu podle mě je to blaf.
A jestli ne tak jedo obrovské nedorozumění s evropskou unií 😂 za mě by to byla každopádně obrovská škoda a řekl bych že prudce klesne prodej

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze