Astronauty NASA dovezla na první start SpaceX s posádkou Tesla Model X

3
Astronauty NASA dovezla na první start SpaceX s posádkou Tesla Model X
Fotografie: youtube.com
  • Viděly to miliony lidí a mnozí z nich možná díky tomu začnou uvažovat o elektromobilu
  • Model X, který vezl astronauty, byl speciálně upravený pro tento účel

Pokud jste sledovali sobotní start kosmické lodi Crew Dragon, nebo alespoň čtvrteční pokus o start, jistě vám neuniklo, že astronauty NASA vezla na start Tesla Model X. Na to upozorňuje i insideevs.com. Jelikož start sledovaly miliony lidí, byla to pro Teslu skvělá reklama.

Protože Elon Musk stojí za Teslou i za SpaceX, byl to logický krok. Ale také velmi důležitý z hlediska marketingu. Ostatně už dříve jsme psali, že Tesla se stala oficiální automobilkou pro dopravu astronautů a je to pr ní logicky velká reklama. Když se ale tímto zapsala do historie, možná se o Teslu a elektromobily obecně začne zajímat více lidí.

Volba největšího elektromobilu značky Tesla s velkými vstupními otvory díky křídlovým dveřím byla pro astronauty ve výstroji nutná. Astronauti Robert Behnken a Douglas Hurley navíc jeli ve speciálně upraveném voze Tesla Model X. Aby se tam ve svých skafandrech vešli a měli větší pohodlí, mají v druhé řadě jen dvě sedačky, tedy jde o šestimístnou verzi. Mezi sedačkami ale navíc mají zabudovaný i speciální chladící systém pro kombinézy.

Nyní budou astronauti podle plánu přibližně tři měsíce ve vesmírné stanici a podle Muska bude mnohem větší výzvou než start jejich návrat. Ten je vždy obtížnější než opuštění zemské atmosféry.

Tesla Model X 90D (test)

Technické parametry Tesla Model X Long Range Plus

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 5 036 × 2 017 × 1 684 mm, 2 533 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon398 kW, 541 koní, točivý moment: 755 Nm
Baterie102,4 kWh (93,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 17 kW, konektory: Supercharger, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14,9 kWh / 100 km, dojezd: 561 km
Cena od2 458 200 Kč
Diskuze ke článku
Ačkoliv je to neuvěřitelné Tesla X má v druhé řadě 2 sedadla ve standartu. Napsali jste stejný blábol jako včera že si řidiči elektromobilů navzájem berou nabíjecí kabel aby si mohli nabít svoje auto. Je naprosto logické že kabel při nabíjení je uzamčen a nelze ani odpojit ani odjet s vozidlem pokud není ukončeno nabíjení. Milý pane redaktore mám dojem že dneska může dělat pisálka každý hlupák pokud umí trochu psát.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze