Aston Martin chce projekt svého elektrického auta hodit do šuplíku

1
Aston Martin chce projekt svého elektrického auta hodit do šuplíku
Fotografie: Aston Martin
  • První render elektrického konceptu se světu ukázal v roce 2015
  • V plánu bylo vyrobit pouze 155 kusů Rapidu-E

Bylo jen otázkou času, kdy do světa elektromobilů vkročí i nějaká luxusní automobilka. Jednou takovou měl být Aston Martin, ale podle nejnovějších informací, které zveřejnil electrek.co, to vypadá, že se možná žádného elektromobilu nedočkáme.

Aston Martin Rapide E

V roce 2015 tato britská automobilka představila elektrický koncept Rapid-E. O dva roky později začala spolupráce s Williams Advanced Engineering, technickou divizí týmu Williams Formula 1, na výrobě elektrické hnací soustavy vozidla. Nyní však automobilka údajně ruší své plány postavit elektrický model. Místo toho se celý projekt posune, lidově řečeno, do šuplíku.

Co přesně je důvodem, není známo. Mohlo by se jednat například o finance, ale také o názor, že současné technologie nejsou pro Aston Martin dost dobré. Automobilka chtěla vyrobit pouze 115 kusů, ale nyní to vypadá, že se nedočkáme žádného.

Diskuze ke článku
P.
"Bylo jen otázkou času, kdy do světa elektromobilů vkročí i nějaká luxusní automobilka." A co Taycan? Proč se zatím projekt hází do šuplíku je jednoduché. Aston Martin má dlouhodobý propad akcií, který by vývoj elektromobilu ještě znásobil. Navíc na vývoj zcela nové platformy nemá kapacity. V roce 2015 jen nadhodili prototyp, aby přilákali investory. Nestalo se.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze