Android Auto chce být zábavnější. S pasažéry bude hrát „Riskuj!“

Android Auto chce být zábavnější. S pasažéry bude hrát „Riskuj!“
Fotografie: Martin Pultzner, fdrive.cz
  • Nejnovější aktualizace Android Auto oficiálně přináší podporu pro širokoúhlé obrazovky
  • Google navýší počet tapet
  • Novinkou má být také funkce chránící soukromí řidiče

Podle informací cnet.com připravuje Google zásadní aktualizaci platformy Android Auto, jejíž používání má být ještě intuitivnější a nově má také poskytnout jistou porci zábavy pasažérům ve vozidle.

V minulém článku jsme vás informovali o možnosti vytvoření praktických zkratek, jejichž aktivací lze spustit sekvenci naprogramovaných kroků. Takto si můžete před příjezdem domů například vzdáleně zapnout čističku vzduchu či naopak vypnout robotický vysavač apod. Nyní však Google upravil rozhraní Android Auto speciálně pro vozy se širší uhlopříčkou displeje tak, aby bylo možné mít otevřená dvě okna. V takovém případě může řidič sledovat v reálném čase Google Mapy a zároveň mít spuštěné okno s ovládáním hudebního přehrávače, viz obrázek. Novinkou má být také funkce chránící soukromí řidiče před zvědavými pohledy ostatních pasažérů vozidla. Jak přesně bude fungovat, však zatím nevíme.

Android Auto widescreen
Ukázka Android Auto na širokoúhlém displeji Lexusu RX (2020)

Aktualizace přinese také podporu několika her. Nečekejte však nic na styl videoher od Tesly, v tomto případě půjde pouze o hlasové hry/soutěže, kde Google Asistent vystupuje jako moderátor a pokládá různé otázky. Jedná se tedy spíše o hru typu pořadu „Riskuj!“ a jemu podobných. A aby toho nebylo málo, chystá Google rozšířit nabídku tapet... Aktualizace Android Auto bude funkční se všemi telefony s Androidem 6.0 a novějšími verzemi. Mezi první uživatele se má update dostat již v následujících dnech.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze