Afrika bude hostit další závod Formule E. V plánu je už příští rok

Afrika bude hostit další závod Formule E. V plánu je už příští rok
Fotografie: Unsplash
  • Návrh závodního okruhu v Kapském městě minulý týden prošel schvalovací procedurou vedení seriálu Formule E
  • Znamená to, že po Maroku se na africkém kontinentu uskuteční další závody
  • V kalendáři se objeví už příští rok

Tato možnost ležela na stole delší dobu. Původní plány dokonce počítaly se závody už letos v únoru. Jenomže kombinací celosvětové pandemie a podcenění časových možností na přípravu okruhu došlo na průtahy. Nakonec i na zrušení celé akce a její přesunutí na blíže neurčený termín.

Těžké časy pominuly. Promotér a organizátor akce, společnost e–Movement, uvedl, že vše míří správným směrem. Tutéž informaci později v rozhlasovém pořadu Cape Town Money Show potvrdil i Alberto Longo, provozní ředitel Formule E. Upozornil však na to, že chybí homologace trati ze strany FIA. Jeho optikou se jedná jen o formalitu, jak vzápětí druhým dechem dodal.

Současně s uveřejněním této informace vedení série uvolnilo další detaily týkající se přímo lokality okruhu i jeho podoby. Víme tak, že kulisu závodu dotvoří impozantní výhled na Stolovou horu, která je považována za jedno z nejikoničtějších míst v JAR. Trať se bude proplétat přes městské části Green Point (kolem stadionu, který hostil Mistrovství světa ve fotbale v roce 2010) a Waterfront.

Kapské město - trať

Prostor startu a cíle byl zasazen do ulice Vlei Road. Po průjezdu první zatáčkou jezdci zamíří vlevo na bulvár Helen Suzman a následně Granger Bay. Zde budou umístěny dvě ostré šikany. Po jejich projetí bude následovat příbřežní pasáž v těsné blízkosti oceánu. Přes Beach Road, Sonnenbeg Road a kolem zmiňovaného stadionu Green Point se pak jezdci dostanou zpět na cílovou rovinku.

Konfiguračních možností bylo hned několik. Všechny ale měly ve svém centru zasazen stadion. Tato varianta okruhu nakonec byla vybrána i proto, že nejméně naruší běžný silniční provoz při jeho výstavbě a nebude znamenat velké omezení pro podniky v okolí. Je rovněž pravděpodobné, že jedna ze zmiňovaných šikan bude buď mírně upravena nebo rovnou celá odstraněna.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze