A je to oficiální. Tesla Model S Plaid patří mezi nejrychlejší na světě

1
A je to oficiální. Tesla Model S Plaid patří mezi nejrychlejší na světě
Fotografie: Tesla Motors
  • Tesle se podařilo zlomit rekord ve sprintu na čtvrt míle
  • Model S Plaid zajel tuto disciplínu za 9,247 sekundy
  • Tímto časem pokořil většinu dostupných hypersportů

Velký rozruch ve světě automobilů způsobila omlazená Tesla Model S, která má ve vrcholné verzi Plaid nabízet dynamiku, jakou nemají ani některé hypersporty. Nyní je síla elektromobilu definitivně potvrzena, jak píše electrek.co. Uvádí, že Model S Plaid dosáhl nového světového rychlostního rekordu ve sprintu na čtvrt míle (na 400 metrů). Tento úsek se jí totiž povedlo ve zcela sériovém stavu zajet v čase 9,247 sekundy, tedy mnohem rychleji než veškerá dostupná konkurence.

Rekord viděl v přímém přenosu slavný automobilový sběratel Jay Leno, který všemu přihlížel na trati Famoso Raceway v Bakersfieldu. Tesla Model S Plaid podle něj předvedla šílené zrychlení a na konci měřeného úseku dosáhla maximální rychlosti 244,6 km/h. To vše na 400 metrech! Cena vozu je přitom nastavena na cca 120 tisíc dolarů (v přepočtu asi 2,5 milionu Kč), což je mnohem méně, než stojí podobně výkonné sportovní modely různých světových značek.

Technické parametry Tesla Model S Plaid

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 5 021 × 2 037 × 1 431 mm, 2 265 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon750 kW, 1 020 koní, točivý moment: 1 420 Nm
Baterie100 kWh (95 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 18,7 kWh / 100 km, dojezd: 600 km
Cena od3 465 900 Kč
Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Co platí - cena 2,5mio v textu, což je mnohem méně než nebo 3,8mio v technických parametrech vozu? Jinak jsme se dozvěděli pořád a pořád to samé omílané klišé.... Na krátké trati je šlapací auto pomalejší než vznětové, zážehové rychlejší než vznětové, nitro rychlejší než zážehové, elektro rychlejší než nitro a raketová auta rychlejší elektro... Kolik takových článků ještě bude? To je jak politické debaty o tom, že pořád ještě vede tahle strana a dokud se nestane něco nepředvídatelného, tak povede dál... Prostě nic...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze