800koňová elektro-corvetta se ukáže už za pár dnů na CESu coby Genovation GXE

800koňová elektro-corvetta se ukáže už za pár dnů na CESu coby Genovation GXE
  • Elektrický supersport překoná i hranici 350 km/h
  • Cena startuje na více jak 16 milionech korun
  • Dojezd na jedno nabití je 241 kilometrů
  • Vznikne pouze 75 kusů

Veletrh CES, to už není jenom veletrh elektroniky jako takové. Postupem času se zde prezentují i automobilky, aby ukázaly své nejen technologická řešení, ale kolikrát i zcela nový model. Stejně tak jako to letos udělá Genovation s modelem GXE.

Elektrická Corvette

Ano, model GXE se představí na veletrhu CES, kam i naše redakce vyráží, takže si zpravodajství z této velké akce rozhodně nenechte ujít. GXE je elektromobil. Jak jste jistě poznali, jde o modifikovanou Corvettu, která dostala výkon 800 koní a 948 Nm točivého momentu. Z klidu na 96 km/h tento elektrický supersport zrychlí za méně než tři sekundy a překročit hranici 350 km/h zvládne přesně o 4 km/h.

Už dříve společnost řekla, že cena bude nastavena na 750 tisících dolarech, tedy více jak 16 milionech korun. Za tuto cenu však zákazníci původně měli dostat variantu s výkonem 660 koní, 812 Nm točivého momentu a dojezdem 209 kilometrů. Jenže to bylo v roce 2016. Společnost zapracovala nejen na výkonu, ale také na dojezdu. K dispozici tedy bude 800 koní, které můžete vzít na vyjížďku dlouhou maximálně 241 kilometrů. Vznikne pouze 75 kusů.

Pokud si vezmeme, že Tesla Roadster má papírové údaje ještě o kus lepší (co se týká dojezdu, tak lepší hned čtyřikrát), je otázka, zda se pro podobný model najdou zákazníci. S velkou pravděpodobností ovšem ano. Jednak si společnost jistě udělala dobrý průzkum a za druhé na Teslu Roadster si budeme muset počkat minimálně do roku 2020.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze