Range Rover představil exkluzivní zákaznický program SV Bespoke a dva nové motory

Range Rover představil exkluzivní zákaznický program SV Bespoke a dva nové motory
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • SV Bespoke představuje vrchol personalizace s jedinečnými možnostmi úprav vozu
  • Vrcholná verze SV V8 dostala výkon 615 koní
  • Změnou prošel infotainment a některé jízdní systémy

Range Rover nastavuje nový moderní standard luxusu, jelikož před pár dny spustil nový exkluzivní program SV Bespoke. Ten nabízí klientům ještě vyšší úroveň personalizace a zdokonalení vozidel ve výbavě Autobiography a SV. Ty již v základu patří k velmi dobře vybaveným modelům, avšak nyní se teprve budoucí majitelé budou smět vyřádit v oblasti různých úprav zvenčí i zevnitř. Díky až 391 barevným odstínům materiálů interiéru a 230 barvám karoserie v paletě barev SV Bespoke se každý Range Rover může stát jedinečným.

SV Bespoke poskytuje přístup k široké škále materiálů a povrchových úprav interiéru a exteriéru. Klienti podstoupí jedinečný a komplexní sedmikrokový proces tvorby, který zohledňuje barvy, motivy, exkluzivní možnosti výbavy SV, ty nejlepší materiály a povrchové úpravy. Je tak zaručena velmi osobní personalizace. Úroveň řemeslného zpracování, kterou odborníci z SV Bespoke nabízejí, dokládá pozornost věnovaná detailům na kapotě Range Roveru a nápisu na zadních dveřích, jenž je k dispozici v řadě povrchových úprav z drahých kovů včetně 24karátového zlata.

Tím však novinky u britské značky rozhodně nekončí. U nově vyrobených vozidel totiž najdeme nejnovější generaci infotainmentu Pivi Pro. Ta bude o něco rychlejší a uživatelsky přívětivější. Nově jsou přítomné dva postranní panely se snadno použitelnými posuvnými ovládacími prvky pro ovládání hlasitosti audiosystému a nastavení klimatizace. Ty poskytují okamžité a přesné ovládání klíčových funkcí bez ohledu na aktuální zobrazené informace na obrazovce. Přibližně 80 procent požadavků lze provést dvěma klepnutími na domovskou obrazovku. Integrované hlasové ovládání Amazon Alexa AI 4 a systémy hlasového ovládání Land Rover pomáhají řidičům udržovat oční kontakt s vozovkou při provádění změn v prostředí kabiny.

V nabídce se také objevují nové motorizace a vylepšená technika. Range Rover SV je poprvé k dispozici s plug-in hybridním pohonem ve verzi s dlouhým rozvorem, zatímco vrcholná verze motorem 4.4 V8 a mild-hybridní technikou navýšila svůj výkon na 615 koní. Plug-in hybridní motory jsou nově vybaveny novým elektromotorem o výkonu 160 kW, který v kombinaci s 3,0litrovým šestiválcovým zážehovým motorem Ingenium poskytuje u modelů P550e a P460e výkon 550 a 460 koní (oproti 510 a 440 koním). Výrobce představuje taktéž novou technologii Country Road Assist. Jejím hlavním úkolem je zvýšení pohodlí cestujících a snížení námahy řidiče při použití adaptivního tempomatu. Inteligentní systém pomocí navigačních dat automaticky upravuje cílovou rychlost, přičemž bere v úvahu zatáčky na vozovce a změny rychlostních limitů, a to včetně dočasných dopravních značení.

Technické parametry Land Rover Range Rover P615e

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 5 058 × 2 209 × 1 870 mm, 2 791 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon452 kW, 615 koní, točivý moment: 750 Nm
Nádrž90 l
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od6 063 506 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze