Musk předvedl další veletoč. Propustil celý tým kolem Superchargerů

7
Musk předvedl další veletoč. Propustil celý tým kolem Superchargerů
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Tesla začíná v reakci na zhoršené hospodářské výsledky tvrdě šetřit
  • Po nařízení o propuštění 10 % zaměstnanců přichází další úsporné opatření
  • Týká se jednoho z nejúspěšnějších týmů v celé automobilce

Že některé kroky šéfa Tesla Elona Muska nelze posuzovat běžnou logikou, jsme si už zvykli. Ovšem přesto zůstává nad nejnovějšími zprávami rozum stát. Podle Road and Track totiž Musk propustil kompletně celý tým skupiny Supercharger včetně ředitelky Rebecky Tinucciové, celkem zhruba 500 lidí. Informaci potvrdilo několik insiderů. Že jde o úspory, je zřejmě jasné, nevíme ovšem, proč Musk vyhodil celý tým a de facto tak nabídl konkurenci desítky špičkových odborníků s neocenitelnými znalostmi. Panují také obavy o zachování kontinuity vývoje Superchargerů, které si vybudovaly pověst solidní, spolehlivé a dobře rozmístěné nabíjecí sítě. Zejména nyní, když se síť otevírá zákazníkům třetích stran a většina automobilek, působících v Severní Americe, přechází na nabíjecí standard NACS, vyvinutý a podporovaný právě Teslou.

Musk k tomu údajně uvedl, že bude žádat odstoupení každého vedoucího, „jenž si ponechá více než tři lidi, kteří se neosvědčí jako vynikající, nepostradatelní a důvěryhodní.“ Stejný osud čeká také tým oddělení nových produktů, vedený Danielem Ho.

Diskuze ke článku
Honza Homola
Honza Homola
Vzhledem k tomux, že standard přebírá v podstatě celá Amerika, nedivil bych se, kdyby vznikla samostatná společnost supercharger, která ty lidi zaměstná a budou v ní mít podíl i ostatní automobilky. Tesla se "zbaví" části nákladů a neovlivní to její fungování.
Josef L
Josef L
Dovedu si představit, že těch 500 lidi bylo nakladově tak 80 mil. USD za rok, dalších desítky milionů náklady spojené s vývojem, možná celá ta sranda spotřebovává zisk z SC :)
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Podle mě je tohle strašně špatně, jak máme tyhle zprávy bez kontextu. Raději si o tom nic nemyslím, protože bez širšího kontextu to ani nejde. Je to dobře? Je to špatně? Prostě nevíme. A dnes to možná neví ani Elon, jestli to bylo správné rozhodnutí. To ukáže čas. Na druhou stranu, podle počtu nových Superchargerů v ČR asi rozdíl nepoznáme. Nebo se teď nějaký nový u buduje / otevírá? Nevíte někdo?
Petr Basa
Petr Basa
Já bych v tom žádnou velkou senzaci nehledal. Tak to působí na nás, v našich poměrech, ale v americe se takhle podniká a 500 lidí je tam "malá" firma. Jakmile něco nevydělává, okamžitě to bez milosti odepíšou a jde se dál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze