Za necelých 15 stovek může mít head-up displej i vaše auto

1
Za necelých 15 stovek může mít head-up displej i vaše auto
  • HUD řešení, které prorazilo na Kickstarteru, se prodává více jak rok
  • Stačí vám pouze váš chytrý telefon
  • Cena je lehce přes jeden tisíc korun

Za posledních 20 let auta urazila neuvěřitelný technologický pokrok. Najednou máme taková, která zvládají komunikovat v několika jazycích, vytvoří nám Wi-Fi hotspot, umožní kontrolovat statusy na sociálních sítích a tak dále. Je tu však jedna věc, kterou i při dnešních možnostech moc neumíme – omezit rozptylování řidiče.

Ať už používáte vestavěnou navigaci nebo saháte po svém smartphonu a spouštíte Waze, vždycky to odvádí vaši pozornost od řízení. Jenže co máte dělat, když jedete do místa, kde jste nikdy nebyli?

Podobným věcem se už delší dobu snaží zamezit head-up displeje. Nabízí ho samotné automobilky, ale ve většině případů ve vyšších modelech. Každopádně na Kickstarter dorazilo jedno řešení, které nyní nabírá na popularitě.

To funguje přes váš chytrý telefon. Ten vložíte do speciálního krytu, zapnete HUD navigaci a ta se poté zobrazuje na průhledné destičce. Do jisté míry jde o podobný princip, jako když jste hráli Pokémon Go, jen se vám na destičce vykreslují pokyny k jízdě. Může jít o vaši rychlost, směr, jakým se máte vydat, či různé kombinace těchto informací.

head-up displej

Na vše se můžete podívat ve videu. Cena startuje na necelých 50 dolarech, tedy necelých 15 stovkách. Objednávat můžete na oficiálních stránkách výrobce.

Zdroj: mashable.com