Mitsubishi Colt na českém trhu. I s full hybridem

Mitsubishi Colt na českém trhu. I s full hybridem
Fotografie: Mitsubishi
  • Mitsubishi zahájilo prodej sedmé generace Coltu na českém trhu
  • Kromě zážehových tříválců 1.0 je k mání i full hybrid 1.6
  • V nabídce pro hybrid je celkem pět pevně daných výbav

Mitsubishi uvádí do Česka nový Colt, vzniklý v rámci koncernových synergií přebrandováním faceliftovaného Renaultu Clio. Mitsubishi ovšem tradičně razí, na rozdíl od Renaultu, politiku pevně daných výbav, čemuž odpovídá i ceník. V něm nacházíme celkem pět linií Invite, Invite+, Intense a Intense+, přičemž první čtyři se vejdou do rozmezí pouhých 30 000 Kč a dávají možnost si vybrat téměř každému podle jeho chuti. Teprve pátá Instyle cenově odskakuje a nabízí vyloženě luxusní standard. Jedinou příplatkovou položkou v ceníku je metalíza za 15 000 Kč, k mání je celkem ve čtyřech odstínech, pátou alternativou je standardní běloba. Samozřejmostí u značky je pětiletá plná záruka, omezená nájezdem 100 000 km.

Ceník startuje linií Invite za 559 960 Kč, obsahující LED světlomety, prevenci čelního nárazu, podporu jízdy v pruzích, čtení dopravních značek, autoklimu, audiosystém se 7" dotykovým displejem, 7" digitální přístrojový displej, bezdrátovým AA/ACP a indukčním dobíjením mobilů, dešťový a světelný senzor, elektricky sklopná zrcátka, tempomat, bezklíčový přístup, 4 elektrická okna, parkovací senzory vpředu i vzadu, parkovací kameru a koženkový volant. O osm tisíc dražší Invite+ přidává 16" litá kola a tmavá zadní okna.

Zlatým středem je Intense za 574 960 Kč, který přidává adaptivní tempomat, sledování mrtvého úhlu, asistent dálkových světel, přední loketní opěrku, samostmívací vnitřní zrcátko a elektrickou parkovací brzdu. Intense+ je tentokrát dražší o 15 tisíc, ovšem kromě litých 17" kol a tmavých zadních oken přidává ještě vyhřívání volantu a předních sedadel.

A nakonec vrcholná výbava Instyle za 642 960 Kč, která k seznamu přidává prémiový audiosystém Bose s 9 reproduktory, 9,3" displejem a 3D navigací, 10" digitální přístrojový displej, sledování příčného provozu za autem, panoramatickou kameru s automatickým parkováním, ambientní osvětlení a volbu jízdních režimů.

Technické parametry Mitsubishi Colt (2023) 1.6 Hybrid

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 053 × 1 506 × 1 439 mm, ? kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon105 (69 + 36) kW, 143 (94 + 49) koní
Baterie1,26 kWh (0,55 kWh využitelná kapacita)
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: 4,2 l / 100 km
Cena od559 960 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze