Jakou elektrokoloběžku vybrat pro nadcházející letní sezónu?

Jakou elektrokoloběžku vybrat pro nadcházející letní sezónu?
Fotografie: Unicooltech
  • Elektrická koloběžka NAMI Burn-E MAX 40Ah: Výkonná a inovativní koloběžka
  • KAABO Wolf King GT Pro 2022 CZ EDITION: extrémně výkonná elektrická koloběžka
  • BLUETRAN LIGHTNING - elektrická koloběžka pro náročné

Dnešní moderní doba nám nabízí mnoho různých alternativ dopravy, a jednou z těch nejvíce populárních jsou elektrické koloběžky. Tento typ dopravního prostředku se stal velmi oblíbeným zejména v posledních letech, a to díky svému praktickému a efektivnímu designu. Pokud si chcete pořídit svou vlastní elektrickou koloběžku, máte na výběr z mnoha různých značek a modelů, které se liší výkonem, designem a cenou.

V tomto článku se zaměříme na srovnání tří vysoce kvalitních a populárních modelů elektrických koloběžek: NAMI BURN-E 3 MAX 40Ah, KAABO WOLF KING GT PRO 2022 CZ EDITION a BLUETRAN LIGHTNING. Tyto tři modely byly vybrány na základě svých vysokých hodnocení a pozitivních recenzí od uživatelů.

Pokud si na letošní léto plánujete koupit elektrickou koloběžku a nevíte, který z těchto tří modelů si vybrat, přečtěte si náš podrobný přehled a srovnání. Každý z těchto modelů má své vlastní jedinečné vlastnosti a výhody, které využijete při různých typech jízdy. Doufáme, že Vám náš článek pomůže v rozhodování, který model elektrické koloběžky zvolit.

Elektrickou koloběžku si před koupí vyzkoušejte v testovacím centru Unicooltech

Abyste se ujistili, že je váš výběr správný, elektrickou koloběžku si můžete před koupí vyzkoušet v testovacím centru Unicooltech, autorizovaného dovozce nejznámějších typů elektrických koloběžek a motorek. Během testování se dozvíte spoustu velmi důležitých informací o jízdních vlastnostech jednotlivých typů elektrických koloběžek a zkušení pracovníci vám zodpoví jakékoli vaše všetečné dotazy.

Elektrická koloběžka NAMI Burn-E MAX 40Ah: Výkonná a inovativní koloběžka

NAMI Burn-E MAX je výkonná a propracovaná elektrická koloběžka, kterou navrhl renomovaný designér a inženýr Michael Sha. Její neobyčejně výkonné, plynulé motory a vysokokapacitní 40Ah baterie z ní dělají opravdovou špičku ve své třídě. Se svým dokonale měkkým odpružením, širokou palubou a nádherně hladkou regulací rychlosti je každá jízda NAMI Burn-E MAX potěšením. Je to terénní koloběžka, která zvládne i ta nejstrmější stoupání a nejdivočejší podmínky, ale využijete ji i při cestách po městě.

Klíčové vlastnosti elektrické koloběžky NAMI Burn-E MAX 40Ah

  • Maximální rychlost: až 105 km/h
  • Dojezd: 150 km
  • 72V 40Ah baterie s články LG 21700
  • Nastavitelné 165mm hydraulické odpružení
  • Hydraulické 4pístkové brzdy Logan se 160mm kotouči
  • Inovativní sloupek řízení z uhlíkových vláken
  • Voděodolnost s krytím IP55 a IP67
NAMI Burn-E MAX

Nami Burn-E MAX je dokonalá elektrická koloběžka, jejíž skvělé jízdní vlastnosti využijete během všech ročních období. Nemusíte se bát sněhu ani deště - voděodolnost IP55 umožňuje využití i v drsnějších zimních měsících. Některé komponenty koloběžky mají stupeň krytí až IP67, takže je koloběžka skutečně ideální do každého počasí.

Nami Burn-E MAX je vybavena velkým, přehledným displejem se spoustou nových chytrých funkcí. Můžete skrze něj ovládat všechny funkce koloběžky, včetně možnosti přizpůsobit režim jízdy svému stylu. Dvě nastavení regulátoru rychlosti jsou navzájem nezávislá a umožňují jezdci individuálně nastavit sílu zrychlení předního a zadního motoru. Jízdu na delší vzdálenosti vám usnadní tempomat. Displej se dokonce může pochlubit vestavěným systémem ochrany proti přehřátí a neohrozí jej ani déšť – má totiž krytí IP65, které jej spolehlivě ochrání před nepřízní počasí.

V nabídce autorizovaného prodejce Unicooltech získáte elektrokoloběžku Nami Burn-E MAX za bezkonkurenční cenu 124 890 Kč. K tomu ještě navíc povinné ručení zdarma.

KAABO Wolf King GT Pro 2022 CZ EDITION: extrémně výkonná elektrická koloběžka

Kaabo Wolf King GT Pro (72V/35Ah) 2022 CZ EDITION je nejlepší elektrická koloběžka od tohoto renomovaného výrobce. Je nástupcem nejvyššího modelu Wolf King GT Pro a může se pochlubit vyšším výkonem i lepším vybavením. KAABO Wolf King GT Pro 2022 CZ EDITION je skutečný dravec, který je vybavený dvěma 2000W motory, podávajícími špičkový výkon až 8400 W se schopností to rozjet až na maximální rychlost 100 km/h. Koloběžka má přitom dojezd až 120 km a je vybavena krytím IPX5, velkými 11" terénními koly, LED světly, směrovkami, hydraulickým odpružením, hydraulickými kotoučovými brzdami s ABS, propracovanou skládací konstrukcí, a přehledným LCD displejem. Koloběžka hravě uveze náklad až 150 kg a její baterie se může pochlubit kapacitou 35 Ah.

Klíčové vlastnosti elektrické koloběžky KAABO Wolf King GT Pro 2022 CZ EDITION

  • Rychlost až 100 km/h
  • Dojezd až 120 km
  • 2 x 2000W motor
  • Baterie 72 V 35 Ah
  • Rám z hliníkové slitiny
  • Hydraulické kotoučové brzdy s ABS
KAABO Wolf King GT Pro 2022 CZ EDITION

KAABO Wolf King GT Pro vám nabídne dokonalý požitek z jízdy na silnici i v přírodě. Široká 11" terénní kola v kombinaci s hydraulickým odpružením umožňují jízdu téměř v každém terénu. Dva 2000W motory umožní skvělé zrychlení a nezastaví se ani před silným stoupáním. Zároveň však můžete jezdit na jeden motor v energeticky úsporném režimu ECO. Zesílený hliníkový rám z letecké hliníkové slitiny 6082, kované z jednoho kusu, zaručuje vynikající odolnost. Hmotnost této robustní a výkonné elektrické koloběžky je s jejími 52 kg naprosto bezkonkurenční. Jiné koloběžky s podobnými parametry mají hmotnost mnohem vyšší.

Koloběžka Wolf King GT Pro 2022 CZ EDITION je bezesporu nejlepší elektrickou koloběžkou od výrobce Kaabo. Její výkonnost, rychlost a dojezd jsou na nejvyšší úrovni, stejně jako její bezpečnostní prvky a komfortní vybavení. Je vhodná pro ty, kteří hledají opravdový adrenalinový zážitek, ale i pro ty, kteří potřebují spolehlivý a rychlý dopravní prostředek pro cestování do práce nebo na výlety.

V nabídce autorizovaného prodejce Unicooltech získáte elektrokoloběžku KAABO Wolf King GT Pro 2022 CZ EDITION za bezkonkurenční cenu 99 990 Kč včetně povinného ručení zdarma.

BLUETRAN LIGHTNING - elektrická koloběžka pro náročné

Bluetran Lightning je výkonná a skvěle vypadající elektrokoloběžka korejského výrobce Minimotors. Po již známém Dualtronu přichází elektrická koloběžka Bluetran Lightning s mnohem sportovnějším designem, ale při zachování charakteristických znaků tohoto výrobce, tedy monstrózního výkonu. Minimotors se opět překonal - Bluetran Lightning nabízí špičkový výkon, vysoce kvalitní zpracování a inovativního design při zachování nízké hmotnosti za rozumnou cenu.

Klíčové vlastnosti elektrické koloběžky Bluetran Lightning

  • Rychlost až 80 km/h
  • Dojezd až 135 km
  • Výkonný motor 5040 W
  • Baterie 72V 35Ah 2520Wh
  • Hydraulické brzdy ZOOM
  • Pokročilý panel s tlačítky
  • Nastavitelná LED světla
Bluetran Lightning

S elektrickou koloběžkou Minimotors Bluetran Lighting si jízdu opravdu užijete. Díky silnému motoru o špičkovém výkonu 5040 W je totiž schopna dosáhnout maximální rychlosti až 90 km/h. Při svých výletech po městě i do přírody dojedete opravdu daleko, koloběžka je vybavena baterií LG 72V-35Ah, která jí zajišťuje maximální dojezd 135 km. O vaši bezpečnost během jízdy se postarají široké 10" bezdušové pneumatiky doplněné předním a zadním hydraulickým brzdovým systémem ZOOM+ electric, který zajistí extrémní brzdění a přilnavost v každé situaci.

Při navrhování této elektrické koloběžky neponechali v Minimotors nic náhodě: Bluetran Lightning je vybavena LED světly po stranách řídítek, zadním brzdovým světlem, sklopnými a výškově nastavitelnými řídítky, nabíjecím portem (LP-16), podsvícením s možností libovolně měnit barvy a mnoha dalšími funkcemi, včetně sportovního nastavitelného systému vzduchového odpružení na přední i zadní nápravě a pokročilého ovládacího panelu. To vše při zachování hmotnosti 41 kg, což činí z Bluetran Lighting nejlehčí koloběžku v tomto srovnání.

Kolik vás to bude stát? U autorizovaného prodejce Unicooltech můžete elektrokoloběžku Bluetran Lightning pořídit za 69 990 Kč. V ceně je také povinné ručení zdarma.

Srovnání elektrokoloběžek NAMI BURN-E 3 MAX, KAABO WOLF KING GT PRO a BLUETRAN LIGHTNING

Výběr elektrické koloběžky závisí na řadě faktorů, jako jsou preference uživatele, účel použití a cena. Je třeba mít na paměti, že každá z těchto koloběžek má své vlastní limity v oblasti dojezdu a maximální váhy uživatele, takže je důležité před nákupem pečlivě přemýšlet o svých potřebách a prioritách. V každém případě jsou tyto tři modely elektrických koloběžek skvělou volbou pro každého, kdo hledá efektivní a ekologický způsob dopravy.

Hmotnost:

Co se týče hmotnosti, NAMI BURN-E 3 MAX 40Ah váží 51 kg, což je o něco méně než KAABO WOLF KING GT PRO 2022 CZ EDITION s váhou 52 kg. BLUETRAN LIGHTING je nejlehčí z těchto tří elektrokoloběžek, váží 41 kg.

Výkon a dojezd

  • NAMI BURN-E 3 MAX 40Ah má společně s KAABO WOLF KING GT PRO 2022 CZ EDITION nejvyšší výkon ze všech tří elektrokoloběžek. Je vybavena motorem s výkonem 8400 W, což jí umožňuje dosáhnout rychlosti až 105 km/h. Její akumulátor s kapacitou 40 Ah a 2880Wh umožňuje dojezd až 150 km na jedno nabití. KAABO WOLF KING GT PRO 2022 CZ EDITION má také vysoký výkon 8400 W a maximální rychlost až 100 km/h. Dosah této elektrokoloběžky je až 120 km na jedno nabití díky baterii s kapacitou 35 Ah a 2520Wh.
  • BLUETRAN LIGHTING má výkon 5040 W a maximální rychlost až 90 km/h. Jeho baterie má kapacitu 35 Ah, 2520 Wh a doveze vás až 135 km na jedno nabití.

Bezpečnost

Všechny tři elektrokoloběžky mají vysoce kvalitní bezpečnostní prvky, jako jsou brzdy, osvětlení nebo odpružení. NAMI BURN-E 3 MAX 40Ah, KAABO WOLF KING GT PRO 2022 CZ EDITION i BLUETRAN LIGHTING jsou vybaveny kvalitními a vysoce efektivními hydraulickými kotoučovými brzdami na předním i zadním kole, které umožňují rychle a bezpečně zastavit v případě jakéhokoli problému. Všechny tři elektrokoloběžky mají také LED osvětlení, které zajišťuje dobrou viditelnost v noci.

Cena

NAMI BURN-E 3 MAX 40Ah a KAABO WOLF KING GT PRO 2022 CZ EDITION jsou elektrokoloběžky nejvyšší třídy, čemuž také odpovídají poměrně vysoké ceny. NAMI BURN-E 3 MAX 40Ah stojí okolo 125 000 Kč a KAABO WOLF KING GT PRO 2022 CZ EDITION je k dispozici za cenu okolo 100 000 Kč. BLUETRAN LIGHTING je z těchto 3 typů elektrokoloběžek nejlevnější s cenou okolo 70 000 Kč. Pokud si koloběžku pořídíte u autorizovaného prodejce Unicooltech, získáte i povinné ručení zdarma.

Díky tomu, že elektrokoloběžky KAABO WOLF KING GT PRO a NAMI BURN-E 3 MAX 40Ah mají výkonnější motory než BLUETRAN LIGHTING jsou schopny dosahovat vyšších rychlostí a lépe zvládat stoupání. Nicméně, výkon motoru není vždy rozhodující faktor a záleží také na dalších faktorech, jako je váha uživatele a terén, na kterém se elektrokoloběžka používá.

Elektrokoloběžku pořizujte vždy jen u autorizovaného prodejce

Při výběru vhodné elektrické koloběžky byste se měli vždy obracet na autorizovaného dovozce, jakým je například společnost Unicooltech. Veškeré elektrické koloběžky a motorky, které naleznete v nabídce e-shopu Unicooltech i v jejich kamenné prodejně, splňují zákonné požadavky vyhlášky o provozu na pozemních komunikacích v České republice. V Unicooltech však za své peníze získáte mnohem více. Jako první prodejce v republice zde nabízejí povinné ručení zdarma. Autorizovaný servis s originálními náhradními díly se postará o jakoukoli závadu a dá vaší elektrokoloběžce tu nejlepší péči. Skvělý je i pozáruční servis, který se postará o funkčnost vaší koloběžky i mnoho let od její koupě. Než se navíc pro některý z modelů rozhodnete, můžete si jej nezávazně vyzkoušet v testovacím centru Unicooltech. A pokud nemáte čas, školení prodejci vám vybraný model elektrokoloběžky předvedou prostřednictvím online video hovoru!

Kdo je vítězem?

Vzhledem k výše uvedeným faktorům je těžké rozhodnout, která elektrokoloběžka je nejlepší. Každá z nich má své výhody a nevýhody a záleží na konkrétním uživateli, která elektrokoloběžka je pro něj nejvhodnější. Nicméně, pokud hledáte elektrokoloběžku s vysokou kapacitou baterie a dobrým dosahem, KAABO WOLF KING GT PRO 2022 CZ EDITION by mohla být dobrá volba. Pokud preferujete výkonný motor a schopnost dosahovat vysokých rychlostí, NAMI BURN-E 3 MAX 40Ah vás i přes vyšší cenu rozhodně nezklame. Pokud však hledáte co nejvyšší výkon, bezpečnost, pohodlí, spolehlivost a kvalitu za rozumnou cenu, BLUETRAN LIGHTING je jednoznačným vítězem. Za téměř poloviční cenu oproti NAMI BURN-E 3 MAX získáte koloběžku, která vás rozhodně nezklame.