Goodyear uvádí na trh druhou generaci pneumatiky určené pro elektromobily

Goodyear uvádí na trh druhou generaci pneumatiky určené pro elektromobily
Fotografie: Goodyear
  • Jedná se o model ElectricDrive 2
  • Pneumatika má menší valivý odpor a ještě nižší hlučnost
  • K dostání bude od května v 17 rozměrech

Společnost Goodyear na letošním ročníku veletrhu CES odhalila nejnovější pneumatiku, která je určená pro elektromobily. Jedná se o druhou generaci pneumatiky ElectricDrive 2, která je celosezónní a nabídne vylepšené udržitelné materiály. Oproti první generaci má novinka ještě nižší valivý odpor a zase o něco delší životnost běhounu. To vše pro maximalizaci výkonu elektromobilu. Goodyear ElectricDrive 2 také obsahuje nejméně 50 % udržitelných materiálů na jednu pneumatiku.

Podle nedávného spotřebitelského průzkumu mezi elektromobilisty, který provedla právě firma Goodyear, patří zachování tiché jízdy a maximálního výkonu na mokré vozovce mezi dvě hlavní vlastnosti, které majitelé elektromobilů požadují od pneumatik. Pro splnění těchto potřeb řidičů je proto novinka ElectricDrive 2 vybavena systémem SoundComfort Technology, což je vlastně vestavěná zvuková bariéra. Ta pomáhá snižovat hluk pronikající do vozidla díky asymetrickému dezénu běhounu, jenž zajišťuje jistou ovladatelnost na mokré i suché vozovce.

„S pokračujícím rozvojem elektromobilů chceme uspokojit potřeby spotřebitelů a trhu novým typem pneumatiky pro elektromobily,“ řekl David Reese, viceprezident vývoje produktů společnosti Goodyear Americas. „Víme, že řidiči elektromobilů upřednostňují výkon a udržitelnost. ElectricDrive 2 byla navržena z nejméně 50 % udržitelných materiálů se zaměřením na poskytování větší trakce a zachování tiché jízdy.“ Nová celoroční pneumatika bude k dispozici od května 2024, a to nejprve v USA. K dostání bude v 17 velikostech, aby byla pokryta co největší paleta elektromobilů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze