Elektrický skútr s maximálkou 200 km/h?

8
Elektrický skútr s maximálkou 200 km/h?
Fotografie: Horwin
  • Zrychlení z 0 na 100 km/h má být otázkou pouhých 2,8 vteřin
  • Skútr bude disponovat akumulátorem s kapacitou 16,2 kWh

Čínsko-rakouský výrobce skútrů Horwin v ČR již nyní nabízí na výběr z několika modelů. Před nedávnem však odhalil model Senmenti 0. Má se jednat o vrchol nabídky společnosti, který přichází v kategorii skútrů s nečekanými parametry.

Horwin Senmenti 0

Zatímco zbytek modelů společnosti Horwin nabízí rychlost pod 100 km/h a dojezd necelých 150 km, dynabeast.com tvrdí, že Senmenti 0 bude schopný uhánět až 200kilometrovou rychlostí za hodinu a dojezd by se měl přiblížit hranici 300 kilometrů. S baterií o kapacitě 16,2 kWh ale bude velice nepravděpodobné tuto hranici pokořit. Jestli vás neoslovilo toto, tak zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 2,8 vteřiny by už mohlo. Další zajímavou vlastností je DC nabíjení, které má skútr nabít z 0 na 80 % za pouhých 30 minut.

Maximální výkon má být úctyhodných 70 kW a točivému momentu s hodnotou 840 Nm se až těžko věří. Senmenti 0 se pyšní i několika hi-tech vychytávkami. Dohromady 30 senzorů monitoruje teplotu motoru i okolního vzduchu, tlak v pneumatikách, aktuální polohu, hlídání mrtvého bodu a tak dále. Kamery na skútru sledují objekty, lidi a překážky a umí včas varovat před kolizí. Řidič bude moci využívat bezklíčkového zapalování a bude mít na výběr ze tří základních módů – Standart, Rainy day a Sport. Asistenta pro jízdu do kopce a couvání ocení především dámy, protože je pravděpodobné, že váha skútru bude vyšší. Přesná cena není zatím známá.

Diskuze ke článku
Víťa Vacek
Víťa Vacek
Woow, tak tohle smokne EV supersporty :) Jsem moc zvědavý na full spec a jak to nacení!
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
To bude něco pro milovníky křížků a věnečků podle silnic. Aspoň to nebude dělat takový kravál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze