Výpovědi létají dál. Musk propouští i specialisty z dalších oddělení

6
Výpovědi létají dál. Musk propouští i specialisty z dalších oddělení
Fotografie: Tesla
  • Nedávným šokujícím propuštěním téměř kompletního teamu Supercharger škrty nekončí
  • Oběťmi hromadných vyhazovů jsou mj. i čtyři vrcholní manažeři

Electrek přišel s informací, že v Tesle pokračuje rychlé rozdávání výpovědí, i když už ne v tak kontroverzní podobě, jakou byla likvidace týmu kolem nabíječek včetně ředitelky Tinucciové. Redukce se nyní týkají zaměstanců softwarového, servisního a konstrukčního oddělení. Proces je součástí nedávno oznámeného záměru zredukovat počet hlav o více než 10 % a má automobilce pomoci přečkat nynější špatné období zvýšených úrokových sazeb a následně chladnoucího zájmu o elektromobily. Teslu tento krok bude, ještě před naběhnutím kýžených personálních úspor, stát více než 350 milionů dolarů (8,1 miliardy korun). Burza však na nové informace zareagovala dobře; akcie povyrostly o jedno procento.

Součástí velkých změn je i návrat záměru vytvořit nový, dostupný model. Namísto nedávno už podruhé zastaveného projektu malé Tesly však půjde o technické deriváty současných modelů.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Asi se msti za to, ze nedostal ten svuj balik odmen, tak se rozhodl tu automobilku zlikvidovat.
Dini Dini
Dini Dini
Když jsem tu psal, že Tesla vykazuje zisk jen proto, že nevyvíjí, nesklidil jsem za to kladné ohlasy. Ale je to tak. Model 2 existuje 100% jen na papíře nebo v hodně ranné levné fázi. Tahle automobilka má finanční problémy a udržet se mezi žraloky z Číny ale i VAG Stellantis atp. nebude jednodcuhé a nevím jestli se neukazuje, že to nakonec ani nedá.

Laciný Model3/Y ukazuje akorát na to, že Tesla nemá ani na vývoj další platformy natož na nějaký doopravdický update Modelů X/S a i 3/Y - kosmetické změny spočívakjící ve výměně stabilizátorů a tlumičů nepočítám.
Michal Opluštil
Michal Opluštil
Případný zájemce o pracovní pozice v Tesle, až třeba bude zase nabírat, si to dvakrát rozmyslí... představa, že může být de facto na minutu vyhozen, protože se šéf blbě vyspal ☹️

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze